Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street licht lager, beleggers afwachtend over EU-top

Futures Wall Street licht lager, beleggers afwachtend over EU-top
7 dec 2011 om 15:03

Wall Street futures wijzen op een licht lagere opening nadat optimisme onder beleggers over de komende EU-top plaats heeft gemaakt voor een afwachtende houding. Op de Europese beurzen zijn de winsten verdampt en is de Spaanse en Italiaanse rente weer gaan stijgen. De euro/dollar zakt van 1,346 naar 1,336.

 

“We waren al aan het wegzakken gedurende de dag,” zegt Cees Smit van Today’s Brokers. “Enig scepticisme over de EU-top [van 9 december] is niet meer dan wenselijk,” voegt Smit toe, er op wijzend dat de laatste twee topbijeenkomsten uitliepen in een teleurstelling.

 

De FT schreef dinsdagavond dat het noodfonds EFSF, het permanente crisismechanisme ESM en een versterkt IMF samen de “bazooka” moeten zijn die de markt moet overtuigen dat Europa de crisis kan indammen. Dat nieuws zorgde voor lichte winsten dinsdagavond op Wall Street. Bloomberg meldt vanmiddag echter dat Berlijn tegen het combineren van het 440 miljard euro grote EFSF en het 500 miljard euro grote ESM is, wat twijfels voedt dat Europa er niet in zal slagen genoeg slagkracht te verzamelen. De FT schreef gisteren dat het ESM de geplande omvang van 500 miljard euro niet zal halen.

 

S&P 500, Dow Jones en Nasdaq futures wijzen op een openingsverlies van 0,2 procent. Op het Damrak is de AEX weggezakt naar een verlies van 0,7 procent op 302,58 punten nadat eerder een intraday high was aangetikt op 309,13 punten. Koersdalingen en volumes namen in kracht toe rond 14:20. ING (-7,3%) en Randstad (-3,1%) leiden de verliezers.

 

ING meldde dat de aanpassing van de veronderstellingen voor de portefeuille van Amerikaanse variabele annuïteiten leidt tot een niet-cash verlies van 0,9 tot 1,1 miljard euro in het vierde kwartaal van 2011.

 

Beleggers kijken vandaag tegen een lege Amerikaanse beursagenda aan. Op donderdag komen nog de wekelijkse steunaanvragen en op vrijdag volgt de maandelijkse handelsbalans.

 

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78

 

© Copyright ABM Online Solutions B.V.. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Online Solutions B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.