Beursblik: Sligro verstevigt positie met Heineken deal

Redactie ABM Financial News - 9 mei 2017, 11:45

Theodoor Gilissen Bankiers vindt aandeel duur.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft met de distributiedeal met Heineken zijn marktleiderspositie verstevigd in het groothandelssegment. Dit schreef analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers dinsdag, na de bekendmaking van de aanstaande overeenkomst tussen beide bedrijven voorbeurs.

De marktvorser merkte op dat Sligro met de overeenkomst de bezettingsgraad van zijn logistieke faciliteiten kan verbeteren, maar dat de winstmarges heel laag zijn en Sligro met 80 miljoen tot 100 miljoen euro eerst fors moet investeren om de grotere afzetvolumes te kunnen verwerken.

Van Beek tekende verder aan dat de deal met Heineken goed past in de groeistrategie van groothandelaar Sligro, met overnames en de aanstaande vestiging in België. De aanloopkosten daarvan zullen echter de winst in 207 en 2018 drukken, waarschuwde de analist.

Sligro is volgens Van Beek een defensief aandeel met een stabiel dividendrendement van op dit moment 3,5 procent, maar op basis van de koers-winstverhouding en de vrije kasstroom duur. De analist prefereert in de sector het aandeel Ahold Delhaize, met name vanwege de sterke kasstroom.

Theodoor Gilissen Bankiers hanteert een Niet Aanbevolen advies voor Sligro Food Group met een koersdoel van 32,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel dinsdag 2,8 procent hoger op 38,35 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 39,35 -0,51% -0,20 39,55