Amerika stapt uit klimaatakkoord Parijs

Redactie ABM Financial News - 1 juni 2017, 21:41

VS wil heronderhandelen over nieuwe deal.

(ABM FN-Dow Jones) Zoals verwacht stapt Amerika uit het klimaatakkoord dat in 2015 in Parijs werd afgesproken. Dit maakte president Donald Trump donderdagavond bekend nadat diverse media al berichtten over het besluit.

"We stappen eruit maar we gaan heronderhandelen om weer toe te treden tot het akkoord of over een nieuwe deal met eerlijke voorwaarden", zei Trump in een persconferentie op het Witte Huis. 

In Parijs werd eind 2015 afgesproken om de opwarming van de aarde ruim onder de 2 graden Celcius te houden. Meer dan 190 landen, waaronder de Verenigde Staten, spraken destijds af om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. 

Amerika beloofde destijds om de uitstoot in 2025 terug te dringen met 26 tot 28 procent ten opzichte van de niveaus in 2005.

Ondertussen herhalen andere landen hun steun voor het akkoord. China liet donderdag al weten zich aan het klimaatakkoord te zullen houden. Tijdens een tweedaagse top tussen de Europese Unie en China die vrijdag start, zullen Beijing en de EU zich vermoedelijk uitspreken over een nauwere samenwerking om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.