Linde en Praxair tekenen fusieovereenkomst

Redactie ABM Financial News - 1 juni 2017, 19:19

Nieuwe holdingmaatschappij gevestigd in Ierland.

(ABM FN-Dow Jones) Het Duitse Linde en het Amerikaanse Praxair hebben een overeenkomst getekend voor hun eerder aangekondigde fusieplannen. Dit meldden de producenten van industriële gassen donderdagavond.

In december vorig jaar werd duidelijk dat de twee bedrijven hun fusie wilden doorzetten, nadat onderhandelingen daarover eerder nog bijna stuk liepen. 

In de donderdag ondertekende overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de voorgenomen fusie. Zo worden de twee bedrijven samen ondergebracht in een nieuwe holding die de naam Linde krijgt en de hoofdzetel in Ierland.

Eerder werd al duidelijk dat onder de fusievoorwaarden, aandeelhouders van Linde 1,54 aandeel in de nieuwe holding ontvangen voor elk oud aandeel Linde. Praxair aandeelhouders gaan 1-op-1 mee onder de voorwaarden. De fusie levert naar verwachting synergievoordelen op van 1 miljard dollar. 

De huidige voorzitter van de raad van commissarissen van Linde, Wolfgang Reitzle, wordt bestuursvoorzitter van het nieuwe concern. CEO Steve Angel van Praxair wordt de topman van het nieuwe Linde.

Een definitief akkoord is nog steeds onderhevig aan de goedkeuring van toezichthouders en aandeelhouders. Zeker 75 procent van de aandeelhouders van Linde moet akkoord gaan, terwijl bij Praxair een meerderheid van de aandeelhouders groen licht moet geven.

De transactie wordt naar verwachting in de tweede helft van 2018 afgerond. Als het fusiebedrijf er komt, dan krijgen de aandelen een notering aan zowel de S&P 500 index als de Duitse DAX.  

In 2016 hadden Linde en Praxair een gecombineerde omzet van 29 miljard dollar, terwijl de marktwaarde eind mei werd ingeschat op 70 miljard dollar.

Het aandeel Praxair noteerde donderdagavond in de Amerikaanse handel 1,4 procent in de plus, terwijl het aandeel Linde in Duitsland 1,8 procent hoger sloot.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.