Fed ijkpunt voor komende beursweek

Redactie ABM Financial News - 11 juni 2017, 15:52

Ook verkiezingen spelen weer rol.

(ABM FN-Dow Jones) De beurs maakt zich voor komende week op voor vermoedelijk een nieuwe renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve.

De komende week domineert de Fed de beursagenda, terwijl ook verschillende andere centrale banken met een rentebesluit komen. Verder is er aandacht voor de nodige macro-economische cijfers.

Alvorens het zo ver is zal de beurs maandag eerst kunnen reageren op de uitslagen van het eerste deel van de Franse parlementsverkiezingen. Nieuwbakken president Emmanuel Macron zal vermoedelijk een zeer ruime meerderheid aan zetels binnenhalen met zijn nieuwe partij La République en Marche.

Woensdag zijn de ogen gericht op de Fed. Ondanks macro-economische cijfers die de laatste tijd voor de Verenigde Staten niet zo gunstig waren, gaan economen er vanuit dat de rente omhoog gaat tot 1,00 à 1,25 procent. Een verhoging met 25 basispunten ten opzichte van het huidige niveau. Verder komt de centrale bank met nieuwe economische ramingen en zal er met veel interesse worden gekeken naar de zogenoemde dot plot, die de verwachte renteverhogingen voor dit jaar en de komende jaren weergeeft.

Hoewel marktanalist Philip Marey van Rabobank verwacht dat de Fed woensdag voor de tweede maal dit jaar de rente zal verhogen, denkt de analist niet dat de Fed zich in 2017 zal wagen aan een derde verhoging. Marey wees hiervoor op de combinatie van een werkloosheid van 4,3 procent met een stijging van het gemiddelde uurloon van "slechts" 2,5 procent op jaarbasis. Daarmee is de loongroei ruim minder dan de 3 tot 4 procent die de Fed prefereert.

Donderdag staat het rentebesluit van de Bank of England op de rol. De markt zal uitkijken of de Britse centrale bank reageert op de laatste verkiezingsuitslag. Na het verlies van de parlementaire meerderheid van de Conservatieven afgelopen week is de positie van de Britten bij de onderhandelingen over Brexit volgens economen van ING verzwakt.

De week zal verder worden bepaald door een aantal richtinggevende macrocijfers. Zo staan er een reeks aan inflatiecijfers geagendeerd en wordt bekend hoe de industriële productie in verschillende landen zich heeft ontwikkeld. Ook is er op dinsdag aandacht voor het economisch sentiment in Duitsland en op vrijdag voor het consumentenvertrouwen in Amerika.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting hogere opening

Risicobereidheid terug in de markt maar voorzichtigheid blijft.

23 minuten geleden - Lees verder

Record omzet en winst voor Home Depot

Amerikaanse doe-het-zelf-keten verhoogt winstverwachting.

45 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen rond lunchtijd in het groen

Rek lijkt er na rally van maandag wel een beetje uit.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: verdere groei voor Kendrion voorzien

Woensdag voorbeurs resultaten over tweede kwartaal.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: TKH afgestraft op verdeeld Damrak

Kleine plus voor AEX.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,10 0,80% 4,13 516,97
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 792,35 1,58% 12,36 779,99
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,26 1,19% 11,81 988,45