ASR koopt opnieuw 3 miljoen stukken in

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 18:04

Staat brengt belang verder terug tot tot 20,1 procent.

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland wil opnieuw 3 miljoen eigen aandelen inkopen bij de geplande plaatsing van 25 miljoen aandelen door grootaandeelhouder de Nederlandse Staat. Dat maakte de verzekeraar maandag bekend. 

De stichting die het staatsbelang beheert, bekend onder de naam NLFI, meldde eerder maandag het belang verder te willen verkleinen door 25 miljoen aandelen te verkopen. Het is de derde aandelenplaatsing door NLFI na de beursgang in juni 2016. Bij de eervorige plaatsing in januari dit jaar kocht ASR ook al 3 miljoen stukken in. 

Zoals aangekondigd maakt ASR Nederland opnieuw gebruik van de mogelijkheid om contanten terug te geven aan zijn aandeelhouders door aandelen in te kopen, wat de winst per aandeel voor de huidige aandeelhouders vergroot. De 3 miljoen aandelen die zullen worden ingekocht komen overeen met 2 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

Het belang van NLFI zal door de transactie verder dalen van 36,8 procent tot 20,1 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. NLFI zal zijn resterende belang niet binnen 60 kalenderdagen naar de markt brengen, heeft de stichting afgesproken met de banken die de plaatsing uitvoeren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

13 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

56 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

1 uur geleden - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

1 uur geleden - Lees verder

Update: Cyberaanval raakt multinationals

Olieprijs omhoog vanwege mogelijke impact.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.