ASR koopt opnieuw 3 miljoen stukken in

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 18:04

Staat brengt belang verder terug tot tot 20,1 procent.

(ABM FN-Dow Jones) ASR Nederland wil opnieuw 3 miljoen eigen aandelen inkopen bij de geplande plaatsing van 25 miljoen aandelen door grootaandeelhouder de Nederlandse Staat. Dat maakte de verzekeraar maandag bekend. 

De stichting die het staatsbelang beheert, bekend onder de naam NLFI, meldde eerder maandag het belang verder te willen verkleinen door 25 miljoen aandelen te verkopen. Het is de derde aandelenplaatsing door NLFI na de beursgang in juni 2016. Bij de eervorige plaatsing in januari dit jaar kocht ASR ook al 3 miljoen stukken in. 

Zoals aangekondigd maakt ASR Nederland opnieuw gebruik van de mogelijkheid om contanten terug te geven aan zijn aandeelhouders door aandelen in te kopen, wat de winst per aandeel voor de huidige aandeelhouders vergroot. De 3 miljoen aandelen die zullen worden ingekocht komen overeen met 2 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

Het belang van NLFI zal door de transactie verder dalen van 36,8 procent tot 20,1 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. NLFI zal zijn resterende belang niet binnen 60 kalenderdagen naar de markt brengen, heeft de stichting afgesproken met de banken die de plaatsing uitvoeren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

15 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

15 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

19 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

25 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.