Beursblik: ABN AMRO verhoogt koersdoel ASR

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 09:50

Koersdoel naar 33,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft maandag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 31,00 naar 33,50 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analist Cor Kluis verhoogde zijn koersdoel vanwege onder meer een hogere vrije kasstroom. De marktvorser berekende dat de begrafenisverzekeringen circa 45 miljoen aan  winst genereren en dat daarmee deze verzekeringstak een waarde van 630 miljoen euro vertegenwoordigt, ofwel 14  procent van de totale waarde van het bedrijf.

Kluis noemde vooral de begrafenisverzekeringen aantrekkelijke activiteiten. Ongeveer 70 procent van de Nederlanders van 35 jaar of ouder heeft een begrafenisverzekering en 46 procent van de Nederlanders jonger dan 35 jaar heeft dat ook.

Na de overnames van Axent en Nivo in 2015 ziet Kluis ziet drie nieuwe kansen voor de verzekeraar, namelijk Generali Nederland en de begrafenisverzekeringstakken van Monuta en Yarden.

Voor de komende maanden rekent Kluis op een positieve nieuwsstroom voor ASR. De analist denkt onder meer aan een aandeleninkoopprogramma van 150 miljoen euro en overnames. Verder verwacht de marktvorser dat de goede autonome trend uit het eerste kwartaal zal doorzetten.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel ASR Nederland maandag 0,3 procent lager op 29,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.