Beursblik: CEO Orange verwacht geen consolidatie op Franse telecommarkt

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 09:34

Wantrouwen onder de vier grootste partijen volgens Bryan Garnier.

(ABM FN-Dow Jones) Topman Stephane Richard van Orange verwacht vooralsnog geen consolidatie op de Franse telecommarkt. Dit zou de CEO volgens beurshuis Bryan Garnier zondag gezegd hebben in een interview met de Franse krant Journal du Dimanche.

Volgens Richard zou er nog niet aan de voorwaarden voor een consolidatie zijn voldaan en is er op dit moment nog teveel "wantrouwen" onder de vier grootste telecompartijen in Frankrijk, vooral bij Bouygues en Free. 

Analist Thomas Coudry van Bryan Garnier verwacht dat een ommekeer bij SFR en de strijd om content een katalysator kunnen zijn voor een toekomstige consolidatie. Verder kan ook een nieuwe opvolger van topman Martin Bouygues en het voornemen van de Franse president Emmanuel Macron om het belang van de Franse staat in Orange verder af te bouwen, voor een nieuw hoofdstuk in het consolidatieverhaal zorgen, aldus Coudry. 

De marktvorser wees verder op een ander artikel in de Franse krant Les Echos, waarin wordt gesteld dat Richard mikt op een derde termijn als CEO van Orange. Deze termijn gaat in mei 2018 van start. Coudry is van mening dat Richard veel heeft bereikt voor Orange en dat een derde termijn een logische keuze zou zijn. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 18,72 -0,58% -0,11 18,83
MOBISTAR toevoegen aan uw watchlist 19,72 -4,55% -0,94 20,66