Beursblik: ING verlaagt koersdoel VEON licht

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 10:08

Koersdoel naar 5,70 dollar.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel van VEON, dat genoteerd staat in Amsterdam en New York, verlaagd van 5,80 naar 5,70 dollar met een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Emmanuel Carlier van ING paste de ramingen voor VEON licht neerwaarts aan. Zo verwacht de analist dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor heel 2017 1,7 procent lager zal uitvallen dan eerder gedacht, mede vanwege de zwakker dan voorziene resultaten in Algerije in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook de verwachting voor de operationele vrije kasstroom werd door Carlier neerwaarts bijgesteld. De marktvorser verwacht bovendien hogere spectrumkosten in 2017.

Evenwel merkte Carlier op dat het aandeel laag gewaardeerd blijft, als gevolg van de problemen die VEON in het verleden ondervond. De recente verbeteringen die VEON realiseerde zijn volgens ING echter niet ingeprijsd.

De bank ziet nog veel aanjagers voor het aandeel, waarbij de outlook van VEON voor dit jaar haalbaar oogt. Verder kunnen volgens de bank onder meer synergievoordelen in Italië, belastingbesparingen en toekomstige dividendverhogingen het aandeel van het internet- en telecombedrijf in de kaart spelen. 

Neerwaartse risico's noemde Carlier de politieke ontwikkelingen en ongunstige wisselkoersen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.