Beursblik: ING verlaagt koersdoel VEON licht

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 10:08

Koersdoel naar 5,70 dollar.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft maandag het koersdoel van VEON, dat genoteerd staat in Amsterdam en New York, verlaagd van 5,80 naar 5,70 dollar met een ongewijzigd koopadvies. 

Analist Emmanuel Carlier van ING paste de ramingen voor VEON licht neerwaarts aan. Zo verwacht de analist dat het bedrijfsresultaat (EBITDA) voor heel 2017 1,7 procent lager zal uitvallen dan eerder gedacht, mede vanwege de zwakker dan voorziene resultaten in Algerije in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook de verwachting voor de operationele vrije kasstroom werd door Carlier neerwaarts bijgesteld. De marktvorser verwacht bovendien hogere spectrumkosten in 2017.

Evenwel merkte Carlier op dat het aandeel laag gewaardeerd blijft, als gevolg van de problemen die VEON in het verleden ondervond. De recente verbeteringen die VEON realiseerde zijn volgens ING echter niet ingeprijsd.

De bank ziet nog veel aanjagers voor het aandeel, waarbij de outlook van VEON voor dit jaar haalbaar oogt. Verder kunnen volgens de bank onder meer synergievoordelen in Italië, belastingbesparingen en toekomstige dividendverhogingen het aandeel van het internet- en telecombedrijf in de kaart spelen. 

Neerwaartse risico's noemde Carlier de politieke ontwikkelingen en ongunstige wisselkoersen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.