Beursblik: prijzen tropische grondstoffen onder druk

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 14:20

ABN AMRO waarschuwt voor neerwaartse druk prijs van koffie, cacao en suiker.

(ABM FN-Dow Jones) De prijzen van grondstoffen zoals koffie, cacao en suiker ondervinden een neerwaartse druk. Dit meldde ABN AMRO maandag in een sectorenrapport.

De koffie- en suikerprijzen worden volgens de bank beïnvloedt door de politieke agenda's van zowel exporteurs als importeurs. "De val van de Braziliaanse reaal zorgde voor extra prijsdruk bij deze grondstoffen. Daarnaast hebben de verhoging van de importtarieven in China en het vervallen van het suikerquotum in de EU een drukkend effect op de suikerprijs", aldus ABN AMRO.

"Voor cacao geldt dat het conflict tussen de muitende soldaten en de regering in Ivoorkust voor prijsonzekerheid zorg", meldde de bank, eraan toevoegend dat de International Cocoa Organization haar verwachtingen voor het mondiale overschot aan cacao opwaarts bijgesteld, waardoor verdere druk ontstaat.

De bank vervolgde dat alleen in dit jaar al een kwart van de suikerprijs is afgegaan, onder andere door een gunstig seizoen in India en de extra concurrentie en prijsdruk door de toetreding van zowel de EU als Oekraïne op de wereldwijde suikermarkt.

De prijs van koffie is dit jaar gedaald met 8 procent, meldde ABN AMRO, met name vanwege de zwakkere Braziliaanse reaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.