Beursblik: Theodoor Gilissen verhoogt koersdoel TKH Group

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 11:42

Koersdoel naar 54,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft maandag het koersdoel voor TKH Group verhoogd van 44,00 naar 54,00 euro, met een ongewijzigd Aanbevolen advies.

Analist Joost van Beek is te spreken over het bedrijf en noemt TKH "één van de groeibriljanten van de Nederlandse aandelenbeurs". Dit jaar is de onderneming volgens de analist sterk begonnen. In het eerste kwartaal groeide de winst met 27 procent, vooral vanwege een herstellende vraag naar de bandenbouwmachines van de Haaksbergse onderneming.

TKH levert klantspecifieke bandenbouwmachines en is marktleider hierin. Qua omzet is dit nog altijd de grootste activiteit, maar Van Beek merkte op dat het aandeel van deze tak is gedaald naar circa 20 procent van de groepsomzet. De analist ziet een nieuwe groeimotor in het onderhoud van de reeds geïnstalleerde bandenbouwmachines.

Van Beek verwacht dat TKH de winstverwachtingen voor de jaren 2018 tot en met 2020 opnieuw zal verhogen. De EBITA-marge zal volgens de analist omhoog gaan van 11 tot 12 procent naar 12 tot 13 procent, vooral door nieuwe veelbelovende productlanceringen door TKH.

De beurswaardering is volgens Theodoor Gilissen momenteel te laag gezien de positieve verwachtingen.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel TKH Group maandag 0,8 procent lager op 46,58 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Aegon sterkste daler.

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Lagere olieprijs drukt op sentiment.

23 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting verdeeld slot

Lagere olieprijs drukt op sentiment.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Prijs vat ruwe olie sluit op laagste niveau in meer dan tien maanden.

1 uur geleden - Lees verder

Altice USA verhoogt aanbod beursgang Verenigde Staten

Externe aandeelhouders verhogen aanbod.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TKH GROUP toevoegen aan uw watchlist 50,73 0,08% 0,04 50,69