Beursupdate: Beursplein 5 start handelsweek in het rood

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 09:16

Probiodrug schiet de lucht in.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag, conform verwachting, lager van start gegaan. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 0,7 procent lager op 523,77 punten, terwijl de Midkap 0,6 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen verloor ASML meer dan drie procent, nadat op Wall Street vrijdagavond techfondsen in de uitverkoop werden gedaan. Defensieve oliewaarden zaten op Wall Street juist in de lift en op het Damrak was Royal Dutch Shell vanochtend een van de weinige stijgers met een koerswinst van meer dan een half procent. 

In de Midkap was ASM International hetzelfde lot beschoren als ASML met een verlies van circa drie procent. Ook BE Semiconductor Industries daalde drie procent. De bodemonderzoeker voor onder meer de oliesector Fugro was de grootste stijger met krap een half procent. 

Onder de kleinere fondsen won Probiodrug, het Duitse biofarmaceutische bedrijf uit Halle, met een notering aan Euronext Amsterdam, bijna 19 procent. Het bedrijf rondde de evaluatie af van een Fase 2a-studie met het Alzheimer-medicijn PQ912 met bemoedigende resultaten.

TMG steeg daarnaast acht procent naar 6,50 euro. Talpa Holding is nog altijd van plan om het bod op Telegraaf Media Groep door te zetten en liet zaterdag weten spoedig het biedingsbericht algemeen verkrijgbaar te stellen. Talpa, van mediamagnaat John de Mol, is bereid om 6,50 euro per aandeel TMG neer te tellen. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

22 minuten geleden - Lees verder

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

2 uren geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

3 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,87 1,00% 5,16 516,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,64 0,77% 6,06 787,58
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.003,80 0,69% 6,86 996,94