Concurrentie onder Amerikaanse supermarkten neemt sterk toe - media

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 09:13

Ahold Delhaize ziet Aldi en Lidl sterk opkomen in eigen regio.

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse supermarktketens Lidl en Aldi zetten sterker in op de Amerikaanse oostkust en zetten zo druk op de Amerikaanse activiteiten van Ahold Delhaize. 

In een week waarin de Duitse supermarktketen Lidl zijn eerste winkels opent aan de oostkust, maakte Aldi bekend sterk te gaan investeren in uitbreiding en vernieuwing van winkels in de Verenigde Staten, zo bleek zondag uit een artikel van persbureau Reuters.

Aldi investeert 3,4 miljard dollar om het aantal winkels in de VS tot 2020 uit te breiden van 1.600 naar 2.500 filialen in 2022, zo meldde Reuters. Daarnaast gaat Aldi voor 1,6 miljard dollar 1.300 winkels moderniseren, voegde het persbureau toe.

Reuters wist ook te melden dat Lidl snel 100 winkels in de Verenigde Staten wil openen en dat aantal gestaag zal uitbreiden.

Verder verlaagde Wal-Mart Stores, de grootste supermarktuitbater in de Verenigde Staten, de prijzen in elf staten en zal het volgens analisten circa 6 miljard dollar investeren om weer de scherpst geprijsde supermarkt van Amerika te worden, aldus Reuters.

Met de zondag aangekondigde uitbreiding wordt Aldi, na Wal-Mart en Kroger, de derde supermarktketen in de VS.

Naast Aldi en Lidl is het Nederlands-Belgische Ahold Delhaize de derde Europese supermarktexploitant in de Verenigde Staten. Het concern haalt daar de meerderheid van zijn totale omzet, met circa 2.000 winkels in het oosten van het land, waar de concurrentie het hevigst is. 

Bij Ahold Delhaize was niet direct iemand beschikbaar voor commentaar. Kort na opening beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize 0,9 procent lager op 19,11 euro. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Gemengd beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint week met winst

Fiat Chrysler hoger op overnamegeruchten.

Gisteren - Lees verder

Groen slot Wall Street in de maak

Fiat Chrysler hoger op overnamegeruchten.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: Google betaalt Apple miljarden

Bernstein ziet oplopende licenties voor maker iPhone.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink lager

ABN AMRO houdt situatie Noord-Korea in de gaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.