Crisis rondom Qatar geen impact op olieprijzen - Saudische minister

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 13:36

Qatar is lid van OPEC.

(ABM FN-Dow Jones) De diplomatieke crisis tussen Qatar en andere landen in het Midden-Oosten zal geen negatieve invloed hebben op de olieprijzen. Dit zei energieminister van Saudi-Arabië Khalid al-Falih tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC.

"Qatar maakt onderdeel uit van OPEC en is ondertekenaar van de overeenkomst [om de olieproductie te verlagen] tussen de 24 leden die net is verlengd", zei Khalid al-Falih. "We vertrouwen erop dat zij zich hier aan zullen houden, maar hun algehele bijdrage in termen van de productiebeperkingen is nogal onbelangrijk."

Vorige week verbraken Saudi-Arabië en een aantal andere landen uit de regio hun diplomatieke relaties met Qatar, omdat zij het land ervan beschuldigen terroristen te steunen. Qatar ontkent dit. Het land is een kleine producent van olie en produceert circa 2 procent van de totale OPEC productie. Wel is Qatar een grote gasproducent. Het conflict heeft tot zorgen geleid over de samenhang binnen de OPEC en de haalbaarheid van de aangekondigde productiebeperkingen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.