DNB voorziet sterkste groei Nederlandse economie in tien jaar

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 13:26

Groei komt in 2017 naar verwachting uit op 2,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Nederlandse economie komt dit jaar naar verwachting uit op 2,5 procent. Dit is de verwachting die De Nederlandse Bank maandag in zijn halfjaarlijkse ramingen bekend maakte.

Als deze groei dit jaar wordt gerealiseerd is dat de sterkste toename in omvang van de Nederlandse economie sinds 2007.

De 'sterke' economische prestatie in 2017 is onder andere te danken aan de aantrekkende wereldhandel en het herstel van de bedrijfsinvesteringen. De economische groei is breed gedragen en wordt ondersteund door alle bestedingscategorieën.

Voor de twee jaren na 2017 verwacht DNB een groei van 2,1 procent voor 2018 en 1,9 procent voor 2019.

Met deze voorspellingen is de verwachting dat het begrotingsoverschot oploopt van 0,4 procent van het bruto binnenlands product in 2016 naar 1,1 procent in 2019. Tegelijkertijd loopt de werkloosheid in de verwachting van de bank terug van 5,0 procent in 2017 naar 4,4 procent in 2019.

Vooral werkenden met een deeltijdbaan die meer uren zouden willen werken, zorgen er voor dat de loondruk op dit moment niet toeneemt.

De sterke afname van de overheidsschuld bedraagt ruim 10 procentpunten van het bbp en wel van 62,3 procent van het bbp in 2016 naar 51,3 procent van het bbp in 2019, waarmee de schuld ruim onder de Europese schuldennorm van 60 procent komt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

24 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

30 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.