Europese beurzen lager rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 12:25

Druk techsector VS trekt ook Europese technologiefondsen omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur lager. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent tot 386,62 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,0 procent op 12.692,97 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,1 procent op 5.240,70 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,3 procent lager op 7.507,91 punten.

De markt richtte maandagochtend zijn vizier op het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De Britse aandelenmarkten stonden maandagochtend onder druk, vanwege een lichte stijging van de pond. Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda blijft er grote onzekerheid bestaan over de positie van de Britse premier Theresa May met slechts een week te gaan voor de aanvang van de Brexit-onderhandelingen met de Europese Unie. De analist spreekt van een rustige start van week, waarbij later deze week monetaire beleidsbeslissingen staan geagendeerd van de Federal Reserve, de Bank of England en de Bank of Japan.  

La République en Marche van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft zondag de eerste ronde van de parlementaire verkiezingen gewonnen, waarmee de nieuwe Franse president zich gunstig heeft gepositioneerd voor een overweldigende meerderheid bij de tweede ronde van de verkiezingen volgende week. Volgens peilingbureau Ipson stevent Macron af op 415 tot 455 zetels in het Franse parlement. In totaal zijn er 577 zetels te vergeven in l’Assemblée nationale.

De macro-economisch agenda van maandag is vrijwel leeg. Uit cijfers van het Italiaanse statistiekbureau Istat bleek dat de Italiaanse industriële productie in april is gedaald op maandbasis met 0,4 procent. Op jaarbasis was sprake van een daling van 1,0 procent.

Olie noteerde maandag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 45,99 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 48,33 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1221. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1206 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1195 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Britse financials en huizenbouwers stonden maandagochtend onder druk, vanwege de aanhoudende politieke onzekerheid sinds de verkiezingen. Royal Bank of Scotland daalde 0,8 procent en Lloyds verloor 0,7 procent. Barrat Developments noteerde 1,1 procent lager en Persimmon verloor 0,2 procent. 

Altice daalde 2,1 procent, nadat de Franse kabelaar bekendmaakte te gaan samenwerken met Netflix. Dankzij de samenwerking wordt de content van Netflix beschikbaar voor klanten van Altice in Frankrijk, Portugal, Israël en de Dominicaanse Republiek.

Chipproducent AMS noteerde 8,9 procent lager, STMicroelectronics verloor 4,6 procent en Dialog Semiconductors daalde 6,0 procent, vanwege druk op de Amerikaanse techsector.

Vodafone won 0,9 procent, nadat Deutsche Bank het advies verhoogde naar Kopen. Telecomconcern BT Group steeg 0,8 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,3 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 2.431,77 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 21.271,97 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,8 procent tot 6.207,92 punten.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

41 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

41 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

51 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: Trump houdt gemoederen valutamarkt bezig

ECB-notulen non-event.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61