Fitch waarschuwt Qatar

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 13:01

Kredietwaardigheid op het spel na conflict.

(ABM FN) Fitch Ratings heeft Qatar maandag een waarschuwing afgegeven door het land een zogenoemde rating watch negative te geven.

Vooralsnog betekent dit dat de kredietwaardigheid van Qatar op AA blijft staan, maar dat het emiraat er terdege rekening mee moet houden dat de rating in de komende maanden wordt verlaagd.

Fitch besloot om Qatar op rating watch negative te zetten, nadat Saoedi-Arabië en verschillende andere landen uit de regio besloten om de diplomatieke en logistieke banden met het emiraat te verbreken.

Hoewel er wordt gesproken over een oplossing, denkt Fitch dat de kans groot is dat deze er niet vlot komt en dat dit negatieve gevolgen heeft voor de economie van Qatar. De analisten van de kredietbeoordelaar wezen er op dat Qatar afhankelijk is van de aanvoer van allerlei goederen en dit wordt nu lastiger. Fitch verwacht wel dat Qatar dit kan opvangen, maar wel tegen hogere kosten.

Mocht het conflict verder uit de hand lopen dan is de kans reëel dat Fitch de kredietwaardigheid van Qatar verlaagd, net als wanneer een oplossing te lang uitblijft. Indien de banden tussen Qatar en de omringende landen wel weer vlot worden hersteld, dan zal Fitch het land vermoedelijk weer van de rating watch negative halen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

11 minuten geleden - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

5 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

6 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

8 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.