Fitch waarschuwt Qatar

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 13:01

Kredietwaardigheid op het spel na conflict.

(ABM FN) Fitch Ratings heeft Qatar maandag een waarschuwing afgegeven door het land een zogenoemde rating watch negative te geven.

Vooralsnog betekent dit dat de kredietwaardigheid van Qatar op AA blijft staan, maar dat het emiraat er terdege rekening mee moet houden dat de rating in de komende maanden wordt verlaagd.

Fitch besloot om Qatar op rating watch negative te zetten, nadat Saoedi-Arabië en verschillende andere landen uit de regio besloten om de diplomatieke en logistieke banden met het emiraat te verbreken.

Hoewel er wordt gesproken over een oplossing, denkt Fitch dat de kans groot is dat deze er niet vlot komt en dat dit negatieve gevolgen heeft voor de economie van Qatar. De analisten van de kredietbeoordelaar wezen er op dat Qatar afhankelijk is van de aanvoer van allerlei goederen en dit wordt nu lastiger. Fitch verwacht wel dat Qatar dit kan opvangen, maar wel tegen hogere kosten.

Mocht het conflict verder uit de hand lopen dan is de kans reëel dat Fitch de kredietwaardigheid van Qatar verlaagd, net als wanneer een oplossing te lang uitblijft. Indien de banden tussen Qatar en de omringende landen wel weer vlot worden hersteld, dan zal Fitch het land vermoedelijk weer van de rating watch negative halen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Target Corporation omzet en winst hoger

Concern voldoet aan eigen verwachtingen.

32 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting hogere opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

48 minuten geleden - Lees verder

Enorme groeicijfers Chinese Tencent

Winst tientallen procenten toegenomen.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen in het groen

Beleggers durven weer risico te nemen.

1 uur geleden - Lees verder

Staat wil tot 2 miljard euro ophalen

Heropening kortlopende lening.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.