Lavide ziet kansen voor nieuwe activiteiten toenemen

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 07:54

Lege beurshuls ziet drie scenario's.

(ABM FN-Dow Jones) Het lege beursfonds Lavide heeft de afgelopen maanden de mogelijkheden voor nieuwe activiteiten zien toenemen. Dit meldde de lege beurshuls maandag voorbeurs in een persbericht.

Lavide zegt drie mogelijke richtingen te onderscheiden: meerdere deelnemingen in verschillende bedrijven waar Lavide op termijn synergiemogelijkheden ziet, een substantiële omgekeerde overname en de mogelijkheid om zelf activiteiten te gaan ontplooien.

Lavide meldde verder dat het de afgelopen maanden gezocht heeft naar de mogelijkheden voor een omgekeerde overname. In die zoektocht is contact gelegd met "vele kandidaten".

Er wordt door Lavide nu gesproken met een kandidaat in de zorg, een partij die zich richt op kinderen, twee partijen die op trainingen zijn gericht, twee IT-kandidaten en een productiebedrijf.

In relatie tot de richting om zelf activiteiten te ontplooien heeft Lavide een informatie memorandum geschreven, waarmee het bedrijf de mogelijkheid onderzoekt om additionele financiering te verkrijgen. De mogelijkheid met de additionele financiering beperkt Lavide overigens niet alleen tot het financieren van de zelf te ontwikkelen activiteiten, maar kan ook worden ingezet om een van de andere mogelijkheden te financieren, zoals een cash overname.

In de aankomende periode zal Lavide kiezen voor een richting of een combinatie van de beschreven richtingen. Tegelijkertijd zal Lavide met de genoemde partijen diepgaandere gesprekken voeren over de koop en verkoop.

Het aandeel Lavide sloot vrijdag op een groen Damrak 2,3 procent hoger op 0,89 euro.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
LAVIDE toevoegen aan uw watchlist 0,93 0,00% 0,00 0,93