Onderzoek naar overnamestrijd TMG van de baan

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 18:24

Na Talpa halen ook VEB en Cantor bakzeil.

(ABM FN-Dow Jones) Een onderzoek van de Ondernemingskamer naar de overnamestrijd rond Telegraaf Media Groep (TMG) is van de baan, nu ook de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) en Cantor Holding hun verzoek om zo'n onderzoek hebben ingetrokken. Dat maakte het mediabedrijf maandag bekend.

Talpa Holding van mediatycoon John de Mol, een van de biedende partijen, maakte afgelopen zaterdag reeds bekend haar verzoek in te trekken. Daar hebben de VEB en Cantor zich nu bij aangesloten zodat de zitting van 15 juni naar aanleiding van dit verzoek niet meer door hoeft te gaan.

In een eerder kort geding, aangespannen door de genoemde partijen,  oordeelde de Ondernemingskamer al dat er geen reden was om te twijfelen aan een juiste gang van zaken bij TMG.

De Belgische partijen Mediahuis en VP Exploitatie publiceerden op 19 april hun biedingsbericht bij hun bod van 6,00 euro per aandeel. Deze partijen hebben al bijna 60 procent van de aandelen in handen.

Talpa kondigde afgelopen zaterdag aan een rivaliserend bod van 6,50 euro per aandeel door te willen zetten. Na het verloren kort geding werd het verzoek om een onderzoek naar de gang van zaken ingetrokken. Talpa heeft een belang in TMG van 25,1 procent, volgens de meest recente meldingen in het register van de Autoriteit Financiële Markten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Italie trekt miljarden uit voor tweetal noodlijdende banken

Betreft Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca.

16 minuten geleden - Lees verder

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

6 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

6 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

8 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,20 -3,12% -0,20 6,40