Update: Altice lanceert beursgang in VS

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 17:47

Telecombedrijf wil rond 350 miljoen dollar ophalen.

(ABM FN-Dow Jones) De geplande beursgang van Altice USA zal naar verwachting zo'n 1,3 tot 1,4 miljard dollar opbrengen, waarvan echter slechts een kwart bij Altice zelf terecht zal komen omdat de meeste aandelen worden aangeboden door de externe aandeelhouders BC Partners en CPPIB. Dat bleek maandag uit een aankondiging van het telecombedrijf met een beursnotering aan Euronext Amsterdam.

Het bedrijf meldde dat de geplande verkoop van 46,55 miljoen aandelen Altice USA is aangemeld bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC, waarmee het IPO-proces formeel van start is gegaan. De uitgifteprijs zal naar verwachting tussen 27,00 dollar en 31,00 dollar per aandeel liggen. 

Van het aangeboden kapitaal zullen bijna 12,07 miljoen aandelen worden aangeboden door Altice USA, dat bij een prijs van 29 dollar daarmee zo'n 350 miljoen dollar zou ophalen. De beursgang die al in mei dit jaar werd aangekondigd bij de eerstekwartaalcijfers, is bedoeld om meer overnames te financieren. 

De meeste aandelen worden aangeboden door fondsen die worden geadviseerd door investeringsfonds BC Partners (20,9 miljoen stukken) en het Canadese pensioenfonds CPPIB (13,6 miljoen stukken.)

De beursgang wordt gecoordineerd door JPMorgan, Citigroup en Goldman Sachs. Als de prospectus beschikbaar is kunnen beleggers die bij deze banken opvragen.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiële details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ALTICE toevoegen aan uw watchlist 18,72 -0,58% -0,11 18,83