Update: Partij Macron wint eerste ronde Franse parlementsverkiezingen

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 07:52

Nieuwe partij La République en Marche populair.

(ABM FN-Dow Jones) La République en Marche van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft zondag de eerste ronde van de parlementaire verkiezingen gewonnen, waarmee de nieuwe Franse president zich gunstig heeft gepositioneerd voor een overweldigende meerderheid.

Macron's La République en Marche en zijn bondgenoten van de centrum-rechtse Movement Démocrate (MoDem) wonnen landelijk 32,3 procent van de stemmen, meldde het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het centrum-rechtse Les Républicains en zijn bondgenoten kwamen met 21,6 procent op de tweede plaats.

Dit zou volgende week bij de tweede ronde van de parlementsverkiezingen volgens peilingsbureau Ipsos voor Macron goed moeten zijn voor 415 tot 455 zetels in het Franse parlement. In totaal zijn er 577 zetels te vergeven in l’Assemblée nationale.

Front National van Marine Le Pen zou het aantal zetels in het Franse parlement kunnen verhogen van 1 tot 5, volgens projecties van Ipsos.

Van elk district gaan de twee partijen met de meeste stemmen tijdens de verkiezingen van zondag door naar de tweede ronde, evenals de kandidaten met meer dan 12,5 procent van de geregistreerde kiezers.

De opkomst was zondag laag. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 51,3 procent van de geregistreerde kiezers niet gestemd.

Update: om resultaten te actualiseren en extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

5 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

5 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

7 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.