Valuta: euro heeft politieke wind in de rug

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 09:31

Britse pond licht in herstel.

(ABM FN-Dow Jones) De recente politieke ontwikkelingen in de eurozone gaven de euro een extra steun in de rug, terwijl het Britse pond maandag kans zag licht te herstellen, na het stevige verlies van afgelopen vrijdag.

"Zowel in Frankrijk als Italië zijn de eurosceptici verder op achterstand gezet", aldus macrostrateeg Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. "Met de Duitse verkiezingen in aantocht is de vrees voor een lossere eurozone duidelijk afgenomen. Gesteld dat de SPD alsnog wint, dan is ook dat niet nadelig, omdat ook die partij duidelijk pro-Europa is."

Koopman sprak maandag van een afwachtende markt en van een tussenfase na de dynamiek van vorige week en de aanstaande rentebesluiten van deze week. "Na woensdag kan het naar ons idee weer drukker worden. De Federal Reserve neemt woensdagavond in onze inschatting het besluit de rente met 25 basispunten te verhogen naar 1,00 tot 1,25 procent. Wij verwachten niet dat er in september of december nog een renteverhoging wordt doorgevoerd. De rente-futures duiden nu voor september op een kans van 30 procent dat de Fed ook dan er een kwartje bij doet. De verhoging van aanstaande woensdag is al helemaal in de koers verwerkt", aldus Koopman.

De strateeg voorziet voor vandaag, met een zeer karig gevulde agenda, geen al te grote bewegingen. "Dinsdag wordt het met de Duitse ZEW-index en de Britse inflatiedata weer een stuk interessanter", aldus Koopman.

De euro noteerde maandag op 1,1206 dollar, een stijging van 0,1 procent. Voor een euro werd 0,8795 Britse pond neergelegd, voor de Europese munt eveneens een stijging met 0,1 procent. De pond/dollar werd vlak verhandeld op 1,2743. De dollar kostte verder 110,30 yen, een vrijwel onveranderde notering. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock meldt groter belang in VolkerWessels

Kapitaalbelang ruim 3 procent.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: resultaten Boskalis wat tegenvallend

Baggertak evenwel opsteker volgens KBC Securities.

10 minuten geleden - Lees verder

Correctie: Flink meer winst voor Rabobank

Kapitaaldoelen 2020 al gehaald.

23 minuten geleden - Lees verder

Meer verkochte woningen in Nederland

Wel een krimp op maandbasis.

32 minuten geleden - Lees verder

AEX richting lagere opening

Focus op notulen Europese Centrale Bank.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.