Valuta: euro heeft politieke wind in de rug

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 09:31

Britse pond licht in herstel.

(ABM FN-Dow Jones) De recente politieke ontwikkelingen in de eurozone gaven de euro een extra steun in de rug, terwijl het Britse pond maandag kans zag licht te herstellen, na het stevige verlies van afgelopen vrijdag.

"Zowel in Frankrijk als Italië zijn de eurosceptici verder op achterstand gezet", aldus macrostrateeg Stefan Koopman van Rabobank maandag tegen ABM Financial News. "Met de Duitse verkiezingen in aantocht is de vrees voor een lossere eurozone duidelijk afgenomen. Gesteld dat de SPD alsnog wint, dan is ook dat niet nadelig, omdat ook die partij duidelijk pro-Europa is."

Koopman sprak maandag van een afwachtende markt en van een tussenfase na de dynamiek van vorige week en de aanstaande rentebesluiten van deze week. "Na woensdag kan het naar ons idee weer drukker worden. De Federal Reserve neemt woensdagavond in onze inschatting het besluit de rente met 25 basispunten te verhogen naar 1,00 tot 1,25 procent. Wij verwachten niet dat er in september of december nog een renteverhoging wordt doorgevoerd. De rente-futures duiden nu voor september op een kans van 30 procent dat de Fed ook dan er een kwartje bij doet. De verhoging van aanstaande woensdag is al helemaal in de koers verwerkt", aldus Koopman.

De strateeg voorziet voor vandaag, met een zeer karig gevulde agenda, geen al te grote bewegingen. "Dinsdag wordt het met de Duitse ZEW-index en de Britse inflatiedata weer een stuk interessanter", aldus Koopman.

De euro noteerde maandag op 1,1206 dollar, een stijging van 0,1 procent. Voor een euro werd 0,8795 Britse pond neergelegd, voor de Europese munt eveneens een stijging met 0,1 procent. De pond/dollar werd vlak verhandeld op 1,2743. De dollar kostte verder 110,30 yen, een vrijwel onveranderde notering. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

14 minuten geleden - Lees verder

Overname farmaceut Stada Arzneimittel van de baan

Duits concern wil zich nu richten op groeistrategie.

39 minuten geleden - Lees verder

Correctie: Al half jaar curator bij Today's Tomorrow

Directeur Cees Smit noemt sluiting fonds een zware maatregel.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen starten beursweek in het groen

Markten spoelen kater van vorige week week weg.

2 uren geleden - Lees verder

Bescheiden winst resteert voor AEX

Index levert in op nieuw zorgen Amerikaanse tech-aandelen.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.