Verkoopgolf techfondsen raakt ook Damrak

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 17:57

Volumes aan de lage kant.

(ABM FN-Dow Jones) Technologie aandelen stonden maandag wereldwijd onder druk en raakten ook het Damrak, net als de omringende beurzen. De AEX verloor 1,0 procent op 521,89 punten, terwijl de Midkap 1,7 procent verloor en de AScX 0,8 procent in het rood sloot.

Vrijdagavond ging in Amerika techbeurs Nasdaq onderuit in reactie op een rapport van Goldman Sachs waarin de waarderingen van grote techfondsen, zoals Alphabet, Apple, Facebook en Amazon in twijfel werd getrokken. "We zagen dat in techfondsen in Azië vanochtend ook wat gas werd teruggenomen en ook in Amsterdam was dit het geval", zei beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus.

"Op indexniveau valt het wel mee, vanwege de oliewaarden die wat stijgen vanwege herstel van de olieprijzen na de tik van vorige week. Bovendien zijn de volumes vrij laag, dus er is geen sprake van een brede terugval", meende Schutte.

De juli-future voor een vat West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 46,47 dollar. De augustus-future voor Brent won 1,2 procent tot 48,73 dollar.

Een euro kostte rond het slot van de handel in Amsterdam 1,1203 dollar. Het valutapaar noteerde aan het begin van de handelsdag op 1,1206.

Er was maandag weinig economisch nieuws voor beleggers om op te reageren. De OESO maakte bekend dat de groei in april stabiel is gebleven. Later in de week verschijnen er meer interessante publicaties, waarbij de aandacht vooral uit gaat naar het Amerikaanse rentebesluit komende woensdag. 

Stijgers en dalers 

In de hoofdgraadmeter sloten slechts vijf fondsen in het groen. Indexzwaargewicht Royal Dutch Shell steeg 0,6, oliedienstverlener SBM Offshore won 1,4 procent en tankopslagbedrijf Vopak werd 2,0 procent duurder. De grootste daler was ASML, dat 3,9 procent in het rood eindigde.

Altice sloot 2,2 procent in het rood. Vanochtend meldde de kabelaar een deal met Netflix, waardoor de gebruikers van Altice binnenkort toegang krijgen tot Amerikaanse online videodienst. Verder maakte Altice USA bekend zijn beursgang te zijn gestart door ruim 46,5 miljoen aandelen aan te bieden aan beleggers in de Verenigde Staten voor 27 tot 31 dollar per aandeel. Het Amerikaanse dochterbedrijf wil met de beursgang 1,26 miljard tot 1,44 miljard dollar ophalen.

In de Midkap waren het ook technologische fondsen die tot de grootste dalers behoorden, aangevoerd door ASM International met 6,5 procent. BE Semiconductor Industries raakte 5,1 procent kwijt.

Theodoor Gilissen Bankiers verhoogde maandag het koersdoel voor TKH Group van 44,00 naar 54,00 euro. Het advies bleef Aanbevolen. Analist Joost van Beek is te spreken over het bedrijf en noemt TKH "één van de groeibriljanten van de Nederlandse aandelenbeurs". Het aandeel daalde 0,1 procent.

ABN AMRO verhoogde maandag het koersdoel voor ASR Nederland van 31,00 naar 33,50 euro met een ongewijzigd koopadvies. Analist Cor Kluis verhoogde zijn koersdoel vanwege onder meer een voorziene hogere vrije kasstroom. Het aandeel ASR verloor 0,1 procent.

Van de kleinere fondsen was TMG een opvallende stijger met 8,2 procent. Sif Holding droeg de rode lantaarn met een verlies van 3,8 procent.

AFC Ajax heeft de seizoenkaarten voor het komende seizoen binnen drie dagen uitverkocht. De koers steeg 0,6 procent. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot noteerde Wall Street in de min. De breed samengestelde S&P 500 verloor 0,2 procent. Techbeurs Nasdaq werd 0,2 procent goedkoper.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71