Wall Street beweegt richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 12 juni 2017, 14:47

Techfondsen zetten neerwaartse trend voort.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.

Marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities spreekt van een drukke handelsweek, waarbij de beleidsvergadering van de Federal Reserve en het daarop volgend rentebesluit het belangrijkste evenement is, "aangezien dit de vooruitzichten voor de dollar zal bepalen, afhankelijk van of de Amerikaanse centrale bank de rente verhoogt", aldus Anthis. "De markten lijken te verwachten dat de Fed de rente zal verhogen, maar de economische ramingen en dot plot zijn net zo belangrijk", voegde hij toe.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,8 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. De grote onzekerheid omtrent de positie van de Britse premier Theresa May drukt in Europa op het sentiment. Daarnaast kan Frankrijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat La République en Marche van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron zondag de eerste ronde van de parlementaire verkiezingen won, waarmee de nieuwe Franse president zich gunstig heeft gepositioneerd voor een overweldigende meerderheid bij de tweede ronde van de verkiezingen volgende week.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,5 procent tot 19.908,58 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,6 procent op 3.139,88 punten. 

De Amerikaanse macro-economisch agenda van maandag is leeg. 

Olie noteerde maandag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 46,55 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,7 procent duurder werd op 48,98 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1226. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1206 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1195 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Techfondsen stonden voorbeurs onder druk, waarmee de neerwaartse trend van vrijdag wordt voorgezet, na een waarschuwing van Goldman Sachs dat zwaargewichten als Apple, Facebook en Microsoft zijn overgewaardeerd. Facebook daalde 1,2 procent, Amazon.com verloor 1,1 procent en Apple noteerde 2,0 procent lager. Microsoft noteerde 1,6 procent lager en Alphabet verloor 0,9 procent.

Netflix daalde 1,7 procent, nadat de online videodienst een meerjarige samenwerkingsovereenkomst tekende met de Franse kabelaar Altice. Dankzij de samenwerking wordt de content van Netflix beschikbaar voor klanten van Altice in Frankrijk, Portugal, Israël en de Dominicaanse Republiek.

GE steeg 3,4 procent, nadat CEO Jeff Immelt zijn vertrek aankondigde. John Flannery, nu nog president en CEO van GE Healthcare, wordt per 1 augustus de nieuwe CEO van het groep.  

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,1 procent lager op 2.431,77 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 21.271,97 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,8 procent tot 6.207,92 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

11 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

13 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

33 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.