Alitalia vraagt faillissement aan in Amerika

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 22:01

Italiaanse luchtvaartmaatschappij riskeert toegang te verliezen tot vliegveld JFK.

(ABM FN-Dow Jones) De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft faillissement aangevraagd in Amerika. Dit werd dinsdag bekend.

Grote buitenlandse bedrijven, met name die met Amerikaanse activiteiten, vragen vaker faillissement aan in Amerika, om zo beschermd te zijn tegen schuldeisers terwijl een herstructureringsproces wordt uitgevoerd. In Italië startte Alitalia, tot begin dit jaar een joint venture partner van Air France-KLM, recent al een insolventieprocedure nadat personeel een herstructureringsplan afwees. 

Maandag werd bekend dat de Italiaanse regering zo'n 600 miljoen euro aan noodkrediet beschikbaar stelt aan Alitalia, dat zo in de lucht kan blijven terwijl het op zoek is naar een koper. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij worstelt met een torenhoge schuld van zeker 3 miljard euro.

De faillissementsaanvraag bij de rechtbank in New York moet voorkomen dat Alitalia zijn toegang verliest tot John F. Kennedy International Airport. Een van de terminaluitbaters van van de New Yorkse luchthaven dreigde het leasecontract met Alitalia op te zeggen wanneer de rekening niet werd betaald. Dit zou het vluchtschema van Alitalia, dat dagelijks op New York vliegt, ernstig hebben verstoord. 

De Amerikaanse activiteiten van Alitalia zijn goed voor circa 30 procent van de totale omzet en ongeveer de helft daarvan komt van vluchten van en naar JFK.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEGON toevoegen aan uw watchlist 4,38 -0,68% -0,03 4,41