Beursblik: Europese staalprijzen verder omlaag

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 12:09

Aanhoudende daling volgens Barclays slecht nieuws voor ArcelorMittal.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese staalprijzen zullen waarschijnlijk verder blijven dalen, waardoor ArcelorMittal eveneens verder onder druk kan komen te staan. Dit concludeerden analisten van Barclays dinsdag in een rapport.

De staalprijzen zijn in Europa in de afgelopen twee maanden reeds met 10 tot 14 procent gedaald en de Britse bank denkt dat de daling voorlopig nog niet ten einde zal zijn. De analisten verwachten niet dat de vraag nog veel meer zal kunnen verbeteren ten opzichte van het sterke begin van dit jaar. Bovendien zullen daar in het derde kwartaal nog ongunstige seizoensgebonden effecten bovenop komen.

De druk op de winstgevendheid van Europese staalbedrijven door het dumpen van staal door vooral China zal in de visie van Barclays voorlopig ook aanhouden, ondanks reeds genomen maatregelen en lopende onderzoeken die tot nog meer invoerbeperkingen kunnen leiden. De analisten stelden dat de staalimport in Europa in de eerste drie maanden op jaarbasis met circa 5 procent is toegenomen.

ArcelorMittal heeft volgens de marktvorsers een aanzienlijke blootstelling aan de staalprijzen. De analisten vrezen daarom dat de koers van Arcelor onder druk zal komen te staan, indien de prijzen verder dalen.

Het advies van Barclays op ArcelorMittal blijft Onderwogen met een koersdoel van 16,50 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel ArcelorMittal dinsdag 0,2 procent hoger op 18,92 euro.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,20 0,54% 0,12 22,08
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,20 0,54% 0,12 22,08