Beursblik: omzetgroei bij groothandelaren in Food

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 14:04

Hogere prijzen, maar lagere productie voor de Foodindustrie.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van de groothandels in voeding zijn in het eerste kwartaal gestegen, waarbij nagenoeg alle type groothandels profiteerden van deze omzetgroei. Dit meldde sectoreconoom Nadia Menkveld van ABN AMRO dinsdag in een rapport.

In de eerste drie maanden steeg de omzet met bijna 4 procent. De groothandel in zuivel realiseerde de eerste omzetplus sinds eind 2014. In het eerste kwartaal van 2017 steeg de omzet van de groothandel in zuivel met meer dan 5 procent dankzij de hogere zuivelprijs. Daarnaast presteerden met name de handelaren in groente en fruit goed. Hun omzet nam in het eerste kwartaal met 10 procent toe.

Ook de omzet van de voedingsmiddelenindustrie steeg in het eerste kwartaal. Deze steeg gemiddeld met 5 procent, maar in april kwam de klad erin en daalde de omzet juist met 2,4 procent. De productie van de voedingsmiddelenindustrie daalde al wat langer. Na twee maanden van nauwelijks groei, nam de productie vervolgens in maart en april af.

De afzetprijzen stegen in de eerste vier maanden van 2017 ten opzichte van een jaar geleden. Op maandbasis lijken de prijzen volgens ABN AMRO echter te stabiliseren op een relatief hoog niveau. De afzetprijzen bevinden zich weer op het niveau van 2012, zo meldde econoom Menkveld.

De export van voedingsmiddelen nam in het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld met 8 procent toe. Opvallend was dat met name de uitvoer binnen Europa flink groeide, terwijl de uitvoer naar Azië juist tegenviel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

11 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

17 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

23 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.