Beursblik: Sif versterkt orderboek 2018

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 09:57

NIBC handhaaft Reduceren advies.

(ABM FN-Dow Jones) Sif Holding heeft met een nieuwe opdracht voor Borkum II het orderboek voor 2018 versterkt. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC dinsdag in een reactie op het nieuwe contract.

Samen met partner Smulders kreeg Sif een opdracht voor de productie van alle monopiles en verbindingsstukken voor het Trianel Windpark Borkum II. De opdracht heeft een omvang van 32 kiloton en zal in de eerste helft van 2018 worden geproduceerd. Daarmee komt het orderboek van Sif voor 2018 uit op 129 kiloton.

Den Drijver schat dat Sif volgend jaar 176 kiloton zal produceren. Met het huidige orderboek is daarvoor volgens de analist nog één nieuwe order nodig, terwijl er nog zeker twee projecten voor 2018 op de rol staan.

Desondanks zal de productie volgend jaar wel "substantieel" lager liggen dan in 2017, benadrukte de marktvorser. "Meer orders zijn nodig en dat vereist wellicht wat kortingen", aldus Den Drijver, die een korting echter prefereert boven een lage bezettingsgraad.

NIBC heeft een Reduceren advies met een koersdoel van 16,50 euro op Sif Holding. Het aandeel steeg dinsdag op een groene beurs 4,5 procent naar 18,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Einde verhaal voor tweetal Italiaanse banken

ECB steekt geen reddende hand toe.

5 uren geleden - Lees verder

Macro-agenda richtlijn komende week

Jaarvergadering Value8 trekt de aandacht.

6 uren geleden - Lees verder

Nederlandse levensverzekeringen zeer verlieslatend

Uitkeringen bijna anderhalf keer de premie-inkomsten.

8 uren geleden - Lees verder

Terugdraaien QE zadelt landen op met hogere financieringskosten - BIS

Ongerechtvaardigde kritiek op centrale banken ligt op de loer.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SIF HOLDING toevoegen aan uw watchlist 19,70 0,92% 0,18 19,52