Damrak vlak uit startblokken na valse start handelsweek

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 07:57

Technologiefondsen wederom lager op Wall Street.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting een neutrale opening tegemoet. Wall Street koerste maandagavond licht lager, terwijl de Aziatische beurzen vanochtend juist een herstel laten zien.

Futures op de AEX index wezen ruim een half uur voor de beursgong op een onveranderde opening. Maandag gaf de hoofdgraadmeter van het Damrak nog 1,0 procent prijs op 521,89 punten.

De Amerikaanse aandelenbeurzen sloten maandag licht lager, ingegeven door verdere druk op technologie-aandelen. De tijdelijke afkeer bij beleggers van technologie pakt vooralsnog gunstig uit voor sectoren die tot voor kort minder geliefd waren en voor kleinere fondsen. De breed samengestelde S&P 500 index beperkte de verliezen dan ook tot 0,1 procent. Techbeurs Nasdaq daalde een half procent, na een verlies van bijna twee procent in de voorafgaande handelssessie.

Peter Tchir, directeur van Brean Capital, stelde in een beleggersbrief klanten gerust door te benadrukken dat er slechts sprake is van "sectorrotatie", waarbij achterblijvers, zoals financiële waarden, herstellen ten koste van technologie-aandelen.

Marktcommentator David Buik van Panmure Gordon waarschuwde er echter voor dat "veel van de stijging van de Amerikaanse aandelenmarkt in 2017 is gebaseerd op het succes en de aantrekkingskracht van de techaandelen Facebook, Alphabet, Amazon, Microsoft en Apple [naar beurswaarde gemeten 's werelds duurste bedrijven], die dit jaar allemaal met 27 tot 34 procent zijn gestegen. Hoe lang dit kan voortduren, valt te bezien."

De jul-ifuture voor een vat ruwe West Texas Intermediate-olie op de New York Mercantile Exchange steeg maandag met 0,6 procent tot 46,08 dollar, na een verlies van bijna vier procent vorige week. De euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend op 1,1192, ten opzichte van een stand van 1,1203 bij het sluiten van de Europese markten.

In Azië was het sentiment vanochtend licht positief. De Chinese beurzen koersten enkele tienden van een procent hoger, terwijl de Nikkei index in Tokio niet van zijn plaats kwam. De beurs in Sydney heropende na een feestdag met een winst van meer dan een procent.

Beleggers kijken vandaag aan tegen een matig gevulde agenda, waarbij met name de Duitse conjunctuurindicator ZEW-index en de Britse inflatie in het oog springen. Morgen is er meer vuurwerk, met het rentebesluit van de Federal Reserve. Algemeen wordt gerekend op een verhoging van de rente met een kwartje.

Bedrijfsnieuws

Talpa Holding kocht maandag 212.085 certificaten van aandelen in Telegraaf Media Groep, waarmee het belang van Talpa in TMG is gestegen tot 29,16 procent. Talpa heeft aangekondigd een bod te zullen uitbrengen op TMG van 6,50 euro per aandeel en betaalde dat bedrag ook voor de maandag gekochte stukken. 

Bij tankopslagbedrijf Vopak is maandagavond in de Antwerpse haven een lek ontstaan in een opslagtank voor diesel. Dit meldden diverse media op basis van commentaar van de brandweer van de zone Antwerpen. Het lek is volgens de brandweer inmiddels onder controle. Circa 470.000 liter diesel zou zijn weggelopen en op het bedrijfsterrein terecht zijn gekomen.

ASR Nederland kocht voor een bedrag van 29,00 euro per aandeel 3 miljoen eigen aandelen in bij een plaatsing van 25 miljoen aandelen door grootaandeelhouder de Nederlandse Staat. De inkoop wordt gefinancierd uit eigen middelen en heeft een beperkte impact op de solvabiliteitsratio, aldus ASR. 

D. Lindenbergh meldde een eerste belang van 3,0 procent in Ctac. 

Slotstanden Wall Street

De Nasdaq Composite daalde maandag 0,52 procent tot 6.175 punten, terwijl de breder samengestelde S&P500 index 0,1 procent prijs gaf tot 2.429 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent, tot 21.235,67 punten. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

14 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

26 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,87 1,00% 5,16 516,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,64 0,77% 6,06 787,58
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.003,80 0,69% 6,86 996,94