Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 12:33

Techsector herstelt na verkoopgolf.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag rond het middaguur hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 388,82 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,6 procent op 12.764,30 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.266,26 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.520,23 punten.

Maandag stonden de Europese beurzen onder druk vanwege een mondiale verkoopgolf in techfondsen en aanhoudende zorgen over de uitkomst van de Britse verkiezingen. Volgens Marktanalist Craig Erlam van Oanda is het afwachten of de verkoopgolf in technologiefondsen een tijdelijke correctie is van een sector die dit jaar tot dusver buitengewoon heeft gepresteerd, of dat er meer aan de hand is, "maar niets wijst erop dat van dit laatste sprake is", aldus Erlam. De focus ligt volgens Erlam deze week op het rentebesluit van de Federal Reserve, waarbij het zeer waarschijnlijk is dat de centrale bank de rente voor de tweede keer dit jaar zal verhogen.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk. "Hoewel de Britse premier vastbesloten lijkt om de vernedering van de verkiezingen achter zich te laten en de Brexit-onderhandelingen te beginnen, denk is dat zij nog een lange weg heeft te gaan voordat de bevolking het gevoel heeft dat sprake is van een stabiel leiderschap", aldus Erlam. Het Britse pond blijft kwetsbaar vanwege de voortdurende onzekerheid", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Duitse ZEW-index voor het economisch sentiment in juni onverwacht is gedaald. De verwachtingsindex daalde van 20,6 in mei naar 18,6 in juni. Economen rekenden op een indexniveau van 21,5.

De Britse consumentenprijzen stegen in mei op jaarbasis met 2,9 procent, tegen een toename van 2,7 procent in april. In Spanje bedroeg de inflatie 1,9 procent, waar dit in april nog 2,6 procent was. De Spaanse centrale bank werd iets voorzichtiger vandaag over de ontwikkeling van de inflatie, maar stelde wel de groeiramingen voor de eigen economie opwaarts bij.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,5 procent tot 46,29 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 48,46 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1209. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1194 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1204 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Europese techsector herstelde dinsdagochtend van de recente verkoopgolf. Het Duitse Dialog Semiconductor noteerde rond het middaguur 3,4 procent hoger, de Franse leverancier van betalingstechnologie Ingenico won 1,8 procent en de Zwitserse softwareleverancier Temenos steeg 1,6 procent.

Luxottica won 3,0 procent, nadat Morgan Stanley het advies voor de brillenfabrikant verhoogde van Gelijkgwogen naar Overwogen.

Royal Bank of Scotland noteerde rond het middaguur 1,8 procent hoger, nadat Sky News meldde dat de bank op het punt staat een schikking te treffen van vele miljarden Britse ponden met de Amerikaanse Federal Housing Finance Agency over de verkoop van van slechte hypotheekobligaties.

Deutsche Lufthansa steeg 3,5 procent, nadat Credit Suisse het advies verhoogde van Underperform naar Neutraal.

Merlin Entertainments daalde 2,6 procent, nadat de themapark- en resort-operator zei dat de recente terroristische aanslagen tot een lagere binnenlandse vraag leiden, hoewel de activiteiten sinds het begin van het jaar conform de verwachting verlopen.

Ashtead steeg 2,1 procent, nadat de Britse verhuurder van industrieel materieel een 5 procent hogere winst voor belasting rapporteerde over het afgelopen kwartaal, te danken aan het zwakke pond.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.429,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 21.235,67 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.175,46 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68