Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 12:54

Start tweedaagse beleidsvergadering Federal Open Market Committee.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

"De futures wijzen op een hogere opening, waarbij beleggers zich optrekken aan het positieve momentum in Europa", aldus marktanalist Naeem Aslam van Thinkmarkets. "De dollarindex is sterk vandaag en de interesse onder beleggers komt door het naderende rentebesluit van de Federal Reserve", voegde hij toe. De markt rekent erop dat de Amerikaanse centrale bank de rente donderdag voor de tweede keer dit jaar zal verhogen. "Op de Amerikaanse aandelenmarkt gaat de focus momenteel uit naar twee sectoren; de banken- en techsector", vervolgde Aslam. De Amerikaanse president Donald Trump heeft eindelijk een plan opgesteld dat gericht is op bankregulering, waaronder een versoepeling van de kapitaaleisen.

De Federal Open Market Committee (FOMC) begint dinsdag aan de tweedaagse beleidsvergadering, die een dag later afgesloten zal worden met het rentebesluit.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in mei is gestabiliseerd. De vertrouwensindex noteerde zowel in april als in mei op 104,5.

Later op de dag staan de Amerikaanse producentenprijzen in mei geagendeerd.

Olie noteerde dinsdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 51,64 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent duurder werd op 48,47 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1209. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1194 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1204 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Internetreuzen zoals Facebook, Alphabet en Microsoft herstelden dinsdag voorbeurs van de verliezen van de de voorgaande dagen. Facebook won 0,7 procent, Google steeg 0,7 procent en Microsoft noteerde 0,6 procent hoger.

Gameproducent Electronic Arts noteerde 1,4 procent lager, in aanloop naar de start van de E3 videogame trade show dinsdag in Los Angeles.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,1 procent lager op 2.429,39 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 21.235,67 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.175,46 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.