Nieuw record in verschiet voor Dow Jones

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 21:28

Techsector herstelt van verkoopgolf.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste dinsdag af op een hoger slot, waarbij voor de Dow Jones index een nieuw record in het verschiet lag. De index noteerde 0,4 procent hoger, net als de S&P 500 index. De Nasdaq steeg 0,7 procent.

Ondanks het record voor de Dow Jones index zag Craig Erlam van Oanda wel een bepaalde voorzichtigheid onder beleggers voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed op woensdag.  "Een renteverhoging is zo goed als ingeprijsd en beleggers willen vooral weten wat de toekomst gaat brengen", aldus de marktanalist.

Dinsdag stond verder vooral in het teken van het herstel in de techsector. Dat aandelen die maandag nog flink geraakt werden, dinsdag weer opkrabbelden is niet zo verrassend volgens marktkenners. "De rek was er een beetje uit bij tech-aandelen maar elke daling van een paar procent werd tot nu toe gecompenseerd met een koopgolf", aldus Tom Manning, van F.L. Putnam Investment Management.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen onder ondernemers in het Amerikaanse midden- en kleinbedrijf in mei een pas op de plaats heeft gemaakt. De vertrouwensindex noteerde stabiel op 104,5. De producentenprijzen bleven in mei op maandbasis ook stabiel en stegen op jaarbasis met 2,4 procent, wat een lichte vertraging was ten opzichte van april. 

De olieprijs zakte dinsdag aanvankelijk weg na het maandrapport van de OPEC maar wist toch te herstellen richting de settlement, met een aantal voorradenrapporten vanuit Amerika in het vooruitzicht die zouden duiden op een daling van de olievoorraden. Een juli-future West Texas Intermediate eindigde uiteindelijk 0,38 dollar, of 0,8 procent, hoger op 46,46 dollar.

De euro/dollar noteerde richting het slot in New York op 1,1208 en daarmee vrijwel gelijk aan de koers bij de slotbel in Europa. Dinsdagochtend verhandelde het muntpaar op 1,1194. 

Bedrijfsnieuws

Financials zaten in de lift. Goldman Sachs won 1,0 procent, JPMorgan Chase steeg 0,4 procent en Morgan Stanley dikte 0,7 procent aan.

Net als in Europa, wisten ook Amerikaanse tech-aandelen dinsdag op te krabbelen na de verkoopgolf. Facebook, Alphabet en Microsoft stegen achtereenvolgens 1,5, 1,0 en 1,3 procent.

Apple noteerde 0,7 procent hoger. Standard & Poor's handhaafde de rating op de techreus dinsdag op AA+ met een stabiele outlook, omdat de financiële risico's voor het bedrijf beperkt zijn. Verder bevestigde CEO Tim Cook tegenover persbureau Bloomberg voor het eerst dat Apple inderdaad werkt aan technologie voor zelfrijdende auto's.

Yahoo kondigde de al verwachte afronding aan van de verkoop van zijn kernactiviteiten aan Verizon Communications. Bij het nieuwe Yahoo, dat zichzelf omdoopt tot Altaba, is geen plek meer voor CEO Marissa Mayer. Bij Oath, het bedrijf waarin de verkochte kernactiviteiten worden samengevoegd met Verizons AOL, verdwijnt 15 procent van het personeelsbestand. Yahoo daalde dinsdag 0,5 procent. Het aandeel verhandelt vanaf volgende week maandag onder de nieuwe naam. Verizon verloor 1,6 procent.

Sears Holding kwam met een herstructureringsplan waarmee op jaarbasis circa 1,3 miljard dollar moet worden bespaard bij de warenhuisketen. Daarbij gaan 400 kantoorfuncties verloren. Het aandeel daa;de 2,3 procent. Sectorgenoot J.C. Penney daalde 1,1 procent en Macy's hield het bij een vrijwel vlakke aandelenkoers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.