Reorganisatiekosten drukken op winst Blokker

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 09:57

Familieconcern sluit circa 200 winkels.

(ABM FN-Dow Jones) Blokker Holding heeft in het afgelopen boekjaar het verlies ruimschoots zien verdrievoudigen, mede als gevolg van reorganisatiekosten. Dit maakte het familieconcern dinsdag bekend.  

In het afgelopen gebroken boekjaar daalde de omzet op jaarbasis met circa 5 procent naar krap 2,0 miljard euro. Blokker sloot in het afgelopen jaar een aantal winkels, terwijl zwakkere prestaties bij de divisie Huishouden het bedrijf eveneens niet in de kaart speelde. Wel profiteerde de onderneming van een "solide groei" van alle webshops van de Blokker Groep en een omzetgroei van 2,7 procent bij Leen Bakker. 

Het operationele bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam in het afgelopen twaalf maanden uit op 49 miljoen euro negatief tegen een positief cijfer van 7 miljoen euro vorig jaar. 

Onder streep restte een nettoverlies van 180 miljoen euro. Het verlies is ruim drie keer groter dan het verlies van 52 miljoen euro een jaar eerder. 

Positief was dat de vrije kasstroom steeg en weer positief is. 

Outlook

Blokker stelde dat De Nieuwste Blokker-winkels meer omzet genereren en zich volgens plan ontwikkelen. Meer dan 200 van dergelijke winkels zijn op dit moment operationeel. Diverse verbeteringsmaatregelen zijn genomen om het merk Blokker weer op de rails te krijgen, zo stelde de onderneming. Eerder werd al aangekondigd dat Blokker de keten Leen Bakker zal verkopen aan investeringsmaatschappij Gild Equity Management. 

Als gevolg van de geplande sluiting van circa 200 winkels van Blokker en Marskramer, verwacht de onderneming dat de reorganisatiekosten ook dit jaar en mogelijk volgend jaar op de winst zullen drukken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

11 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

13 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

32 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.