Stichting Volkswagen Car Claim start juridische procedure vanwege dieselgate

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 07:55

Stichting sluit zich aan bij andere Europese claimorganisaties.

(ABM FN-Dow Jones) Stichting Volkswagen Car Claim gaat namens ongeveer 180.000 Nederlandse autobezitters een juridische procedure voorbereiden tegen Volkswagen, toeleverancier Bosch en de Nederlandse verkopers van Volkswagen in verband met ‘dieselgate’, het sjoemelprogramma van Volkswagen voor het manipuleren van uitstootgegevens van motoren van Volkswagens. Dit maakte de stichting dinsdag bekend.

Via de webpagina van de stichting kunnen gedupeerde Nederlandse autobezitters zich kosteloos aanmelden. De Stichting zal bovendien de samenwerking met andere initiatieven in Europa uitbreiden, met als streven een Europese oplossing te bereiken voor alle gedupeerde autobezitters. 

"Vanaf de oprichting in 2015 heeft de stichting zich ingespannen om samen met Volkswagen en Bosch tot een passende oplossing voor de gedupeerde autobezitters te komen, maar tot dusverre helaas zonder resultaat. Wij zien nu geen andere mogelijkheid dan alle getroffen autobezitters te mobiliseren om Volkswagen, Bosch en de lokale handelaren te bewegen hun verantwoordelijkheid te nemen en te komen met een redelijke oplossing", zei bestuurder Guido van Woerkom, voormalig hoofddirecteur van ANWB, in een toelichting.

De stichting werkt samen met vergelijkbare consumentenorganisaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en het Britse advocatenkantoor Harcus Sinclair, dat meer dan 41.000 Britse auto-eigenaren vertegenwoordigt. De stichting staat daarnaast in contact met verschillende organisaties in Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Tsjechië en Scandinavië en streeft daarbij na het collectief van gecoördineerde juridische acties in Europa verder uit te breiden.

Een voor alle partijen redelijke oplossing wordt eveneens bepleit door het Europees Parlement en de Europese Commissie, meldde de stichting dinsdag.  Zij onderzoekt samenwerkingsmogelijkheden met milieu- en gezondheidsorganisaties, die eveneens in actie komen tegen Volkswagen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.