Talpa brengt openbaar bod uit op Telegraaf Media Groep

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 20:33

Mediaconcern John de Mol biedt 6,50 euro per aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Talpa brengt een openbaar bod uit op alle uitgegeven gewone aandelen in Telegraaf Media Groep. Dit meldde het mediaconcern van John de Mol dinsdagavond nadat die intentie al eerder werd uitgesproken. 

"Talpa heeft een duidelijke visie voor TMG en de Nederlandse mediasector, en gelooft in een multimediabedrijf dat flexibel is om in te spelen op het snel veranderende medialandschap", zei het concern in een toelichting. 

Talpa biedt 6,50 euro in contanten per aandeel TMG, wat een premie vertegenwoordigt van 87 procent op de slotkoers op 13 december 2016 van 3,48 euro, de laatste dag voordat bekend werd dat TMG besprekingen voerde met het consortium van Mediahuis en VP Exploitatie over een overname. 

De aanmeldingstermijn voor het bod van Talpa vangt aan op woensdag 14 juni 9:00 uur en eindigt, behoudens een eenmalige verlenging, op 9 augustus om 17:40 uur. Er geldt een aanmeldingsdrempel van tenminste 50 procent.

Dinsdag eerder op de dag werd al bekend dat Talpa zijn belang in TMG fractioneel had uitgebreid, tot 13.516.049 stuks, of circa 29,16 procent.

TMG zelf stemde eerder in met een overname door Mediahuis en VP Exploitatie, die 6,00 euro per aandeel bieden en bijna 60 procent van de aandelen in handen hebben. Zij zullen hun bod gestand doen als hun belang boven de drempel van 70 procent komt. 

"Talpa is van mening dat het bod een aantrekkelijke propositie is voor alle stakeholders van TMG en superieur is aan het bod van het consortium", aldus het mediabedrijf van John de Mol. 

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot dinsdag 0,7 procent lager op 6,45 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71