Update: Britse toezichthouder stelt vragen aan Heineken over overname pubs

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 09:19

Heineken neemt pubs over van Punch Taverns.

(ABM FN-Dow Jones) De Engelse Competition and Markets Authority (CMA) heeft Heineken gevraagd wat de overname van de circa 1.900 pubs van Punch Taverns betekent voor de concurrentiepositie in 33 regio's. Dit maakte de CMA dinsdag bekend.

Heineken moet uiterlijk 20 juni voorstellen doen om deze zorgen weg te nemen, of zich onderwerpen aan een grondig onderzoek van de CMA.

De CMA is bang dat Heineken in de betreffende regio's door de overname van de pubs onvoldoende concurrentie zal ondervinden, wat kan leiden tot eenzijdige prijsverhogingen of een afname van de kwaliteit van aangeboden product en service.

Bovendien heeft de organisatie zorgen ontvangen over de toegang van concurrerende brouwers tot de betreffende markten, hoewel het bij de overname van de pubs slechts om 4 procent van de Britse markt gaat. Heineken beheerst na de overname minder dan 10 procent van de totale Britse pubsmarkt, aldus CMA.

Heineken maakte de overname van de pubs van Punch Taverns voor een prijs van 305 miljoen pond op 15 december bekend.

Heineken en Punch zeiden in hun reacties "er vertrouwen in te hebben" dat hun voorstellen zullen leiden tot goedkeuring van de overname door de CMA. Volgens Punch kan de transactie dan eind augustus worden afgerond.

""Het besluit van de CMA erkent dat er slechts enkele regio's zijn waar de concurrentie door onze overname van pubs mogelijk wordt beperkt. We hebben er vertrouwen in dat we de CMA passende maatregelen kunnen bieden om de zorgen naar tevredenheid weg te nemen", zei directeur David Forge van Heineken UK in een toelichting. 

Kort na opening beurs noteerde het aandeel Heineken op een groen Damrak 0,2 procent vlak op 86,61 euro.

Update: om reactie Heineken en Punch, en actuele koers toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: euro en dollar in balans

Markt kijkt naar optredens monetaire beleidsmakers.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: ArcelorMittal aan kop op licht lager Damrak

Kalme opening Beursplein 5.

33 minuten geleden - Lees verder

Concessies Heineken bij pubdeal lijken voldoende

Amsterdamse brouwer wil pubs afstoten.

44 minuten geleden - Lees verder

Volvo en Nvidia mikken op zelfrijdende auto in 2021

Bedrijven beginnen samenwerking.

46 minuten geleden - Lees verder

Winstval Carpetright

Waardedaling pond en nieuwe concurrent speelden tapijtgigant niet in de kaart.

50 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 87,30 0,14% 0,12 87,18
HEINEKEN... toevoegen aan uw watchlist 82,52 0,01% 0,01 82,51