Update: lek bij Vopak in Antwerpse havengebied

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 08:36

Circa 470.000 liter diesel gelekt.

(ABM FN-Dow Jones) Bij tankopslagbedrijf Vopak is maandagavond in de Antwerpse haven een lek ontstaan in een opslagtank voor diesel. Dit bevestigde het Nederlandse tankopslagbedrijf dinsdag voorbeurs tegenover ABM Financial News.

Een woordvoerder van het bedrijf meldde dat in totaal 469.000 liter diesel is weggelopen in een tankput vanwege een vermoedelijk defect aan een pomp.

"Het lek is inmiddels onder controle en omdat de diesel in een tankput, een afgesloten put, terecht is gekomen en door de brandweer is afgeschuimd is er geen direct gevaar voor de omgeving", aldus de woordvoerder.

Momenteel vindt een onderzoek plaats om de oorzaak van het lek definitief te kunnen vaststellen. Hoe lang dit onderzoek gaat duren kan de woordvoerder niet zeggen.

De brandweer meldde eerder aan de Gazet van Antwerpen ter plaatse te blijven om de situatie te volgen, eraan toevoegend dat er niet direct schade aan de infrastructuur van het bedrijf zou zijn. Het schoonmaken zou na het wegpompen nog wel een langdurige en complexe klus worden, meldde de krant op basis van commentaar van de brandweer.

Het aandeel Vopak sloot maandag op een rood Damrak 2,0 procent hoger op 41,76 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VOPAK toevoegen aan uw watchlist 42,20 -0,50% -0,21 42,41