Update: Uber CEO tijdelijk met verlof

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 20:05

Niet duidelijk wanneer Travis Kalanick weer terugkeert.

(ABM FN-Dow Jones) CEO Travis Kalanick van Uber Technologies gaat tijdelijk met verlof. Dit meldde The Wall Street Journal dinsdag op basis van een email die de topman naar zijn personeel heeft gestuurd.

Volgens de CEO is zijn vertrek noodzakelijk, "om de leider te worden die het bedrijf nodig heeft". Hij zal zich de komende tijd alleen bemoeien met eventuele grote strategische beslissingen in het bedrijf. 

Wanneer Kalanick, tevens één van de oprichters van Uber, terugkeert is niet duidelijk. In de email zei hij verder dat hij rouwt om de dood van zijn moeder, die vorige maand om het leven kwam bij een bootongeluk. Verder staat Kalanick onder druk vanwege aanklachten van discriminatie en seksuele intimidatie binnen de onderneming. 

Een voormalig werknemer van Uber schreef een aantal maanden geleden over de werkcultuur bij het bedrijf waarna Kalanick een onafhankelijk onderzoek liet instellen door voormalig openbaar aanklager Eric Holder. Die deed dinsdag via het advocatenkantoor waar hij nu werkzaam is de aanbeveling dat Kalanick een aantal taken ofwel moet gaan delen of zelfs moet overdragen aan andere mensen binnen het management. Dit kan deels bewerkstelligd worden door een chief operating officer aan te stellen. Verder moet er meer onafhankelijk toezicht komen binnen het bedrijf en moet de bedrijfscultuur worden verbeterd.

Uber gaf dinsdag aan dat men alle aanbevelingen overneemt.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.