Valuta: Britse pond houdt het lastig

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 09:43

Euro en dollar in evenwicht in afwachting van Amerikaans rentebesluit.

(ABM FN-Dow Jones) Het Britse pond is ook dinsdag niet bij machte zijn oude niveau te benaderen nu in het Verenigd Koninkrijk de politieke onzekerheden domineren, terwijl de onderhandeling over de Brexit officieel op 19 juni van start gaan.

"Daar komt bij dat de macro-economische data uit het Verenigd Koninkrijk onder druk komen te staan", aldus valutahandelaar Laurens Maartens van De Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij. "De financiële wereld houdt nog altijd vast aan een harde Brexit en dat voedt de verwachting dat financiële instellingen uitwijken naar elders met druk op het Britse pond tot gevolg", aldus Maartens.

De valutaspecialist sprak dinsdag van een afwachtende valutamarkt waarbij deze een renteverhoging met 25 basispunten door de Amerikaanse Federal Reserve vrijwel geheel heeft ingeprijsd. "Veel van de aandacht zal woensdagavond dan ook uitgaan naar de speech van Fed-voorzitter Janet Yellen. Onze verwachting is dat zij zich zeer strikt aan de feiten zal houden om te voorkomen dat zij zich in het politieke debat mengt. Wij verwachten ook dat de Fed na morgen later dit jaar de rente nog één keer verhoogt", aldus Maartens.

Maartens trekt het beleid van de Fed naar een internationaal platform met de verwijzing naar China: "De toenemende verwachting in de markt is dat de Chinese centrale bank op een niet al te lange termijn de Amerikanen volgen", aldus Maartens. De rente van China staat momenteel op 4,35 procent.

De euro en de dollar houden elkaar momenteel in evenwicht en Maartens verwacht dat dat in elk geval tot aan het rentebesluit van de Fed zo zal blijven. "Ook een bemoedigende Duitse ZEW-sentimentsindex zal de euro in onze verwachting geen opzienbarende beweging bezorgen", aldus Maartens. De ZEW-index staat voor later vanochtend op de rol.

De euro noteerde dinsdag op 1,1195 dollar en op 0,8828 Britse pond. De Britse munt noteerde op zijn beurt stabiel op 1,2679 dollar.

De Canadese dollar zit in de lift na opmerkingen uit de hoek van de centrale bank van Canada over de goed draaiende economie, waarmee de bank het huidige renteniveau van 0,5 procent meer in de gaten lijkt te gaan houden. De volgende monetaire vergadering is op 12 juli.

Valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO voorziet dan nog geen aanpassing van de rente, maar signaleert wel meer bereidheid daartoe. "De Canadese dollar is nogal gevoelig voor dergelijke geluiden, vooral omdat de munt veel shortposities kent. Volgende week kan wat dat betreft nog interessant worden met de publicatie van onder meer de inflatie, die nu 1,6 procent op jaarbasis bedraagt", aldus Boele.

De Amerikaanse dollar noteerde dinsdag op 1,3288 Canadese dollar, een verlies van 0,3 procent.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.