Yahoo rondt verkoop kerntak aan Verizon af

Redactie ABM Financial News - 13 juni 2017, 16:31

Yahoo CEO Marissa Mayer vertrekt.

(ABM FN-Dow Jones) Yahoo heeft de verkoop van zijn kernactiviteiten aan Verizon Communications afgerond. Dit meldden de twee Amerikaanse concerns dinsdagmiddag.

"Na de bijzondere inspanningen in de afgelopen 18 maanden, zijn we blij dat we deze historische transactie hebben kunnen afronden en dat we een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen", zei Thomas McInerney van Yahoo in een toelichting. 

McInerney wordt de CEO van de overgebleven activiteiten van Yahoo, dat zijn naam verandert in Altaba. In dit bedrijf zijn onder meer het belang van zo'n 15 procent in de Chinese e-commerce gigant Alibaba ondergebracht en het belang van ongeveer 36 procent in Yahoo Japan. Vanaf 19 juni zal het aandeel van de nieuwe onderneming in New York verhandelen onder het symbool AABA. Tot en met 16 juni aanstaande is het aandeel nog beschikbaar onder het oude symbool YHOO. 

Marissa Mayer, die de afgelopen jaren de scepter zwaaide bij Yahoo, vertrekt bij het bedrijf. 

Zoals bekend betaalt Verizon circa 4,5 miljard dollar voor de internetactiviteiten van Yahoo. De overname stond vorig jaar nog op de tocht door een omvangrijk hackschandaal bij het concern uit het Californische Sunnyvale uit 2014, toen de namen en wachtwoorden van honderden miljoenen mailboxen werden gekraakt. Uiteindelijk sloten de twee concerns een herzien overnameakkoord, waarna de verkoopprijs 350 miljoen dollar lager uit kwam.

Duizenden banen verloren na fusie

Verizon zal de overgenomen activiteiten, waaronder HuffPost, Yahoo Sports, Mail en Finance plus social media platform Tumblr, samenvoegen met zijn onderdeel AOL, waarna de tak wordt omgedoopt tot Oath. Tim Armstrong, die nu nog CEO is van AOL, wordt de topman van het nieuwe concern.

Bij Oath zal 15 procent van het personeelsbestand vervolgens verdwijnen, bevestigde Verizon dinsdag volgens The Wall Street Journal, dat hier vorige week al over berichtte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

22 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.