Ahold Delhaize krijgt nieuwe concurrentie in Verenigde Staten

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 14:01

Lidl opent eerste winkels aan Amerikaanse oostkust.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft er vanaf donderdag voor zijn supermarkten in het oosten van de Verenigde Staten een geduchte concurrent bij. De Duitse supermarktketen Lidl opent dat zijn eerste 10 winkels in de staten Virginia en North en South Carolina.

Lidl wil het aantal winkels aan de Amerikaanse oostkust deze zomer nog uitbreiden tot 20 en wil in de zomer van volgend jaar 100 winkels aan de Amerikaanse oostkust operationeel hebben.

Behalve met de komst van Lidl heeft Ahold Delhaize in de VS ook te maken met de uitbreiding door het eveneens Duitse Aldi van het aantal winkels van circa 1.600 winkels nu naar 2.500 in 2022 en met een agressieve prijzencampagne van Amerika's grootste supermarktketen Wal-Mart.

Ahold Delhaize liet in een reactie aan ABM Financial News weten niet erg bezorgd te zijn over de komst van Lidl en de uitbreiding van Aldi in de VS, waar het Nederlands-Belgische supermarktconcern het merendeel van zijn omzet vandaan haalt.

"We volgen de concurrentie-ontwikkelingen in al onze markten nauwgezet en we concurreren al heel lang met discounters in zowel Europa als de VS", meldde het concern. "In de VS hebben onze sterke lokale merken geconcurreerd met Wal-Mart sinds de jaren negentig en met Aldi sinds de jaren zeventig."

Ahold Delhaize wees erop dat de supermarkten van het concern in alle regionale en lokale markten de nummer 1 of 2 marktpositie innemen.

"Food Lion bijvoorbeeld heeft in de afgelopen drie jaar 100 Walmart buurtwinkels en meer dan 60 Aldi-filialen in zijn marktgebied zien binnen komen en heeft daarbij in die periode  aanhoudende groei van volumes en vergelijkbare winkelomzet geboekt."

KBC Securities merkte maandag in een rapport op dat de impact van de uitbreiding van het aantal winkels van Aldi op de operaties van Ahold Delhaize in de VS moeilijk in te schatten is. Het zal sterk afhangen van de locaties van de nieuwe winkels van Lidl, menen ze. 

De analisten van KBC Securities denken dat Ahold Delhaize overigens een voordeel heeft, omdat ze Aldi en Lidl al goed kennen van op de Europese markt. Daarnaast heeft Ahold Delhaize bewezen dat het goed kan blijven presteren in de uitdagende Amerikaanse marktomgeving, voegden de analisten toe.

KBC Securities heeft een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro voor Ahold Delhaize. Op een groene beurs noteerde het aandeel Ahold Delhaize woensdag 0,2 procent hoger op 19,22 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ECB koopt minder obligaties op

Voor circa 8,3 miljard euro aan obligaties opgekocht.

20 minuten geleden - Lees verder

Volatiliteit AEX omhoog

Volatiliteit ABN AMRO stijgt het sterkst.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting vlakke opening

Noord-Korea speelt markt opnieuw parten.

1 uur geleden - Lees verder

Acht banken onderschrijven beursgang divisie Petrobras - media

Beursgang BR Distribuidora waarschijnlijk in november.

1 uur geleden - Lees verder

Chicago Fed National Activity index lager in juli

Index weer in negatieve zone.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.