Amerikaanse futures licht in het groen

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 12:59

Voorzichtig optimisme voorafgaand aan rentebesluit.

(ABM FN-Dow Jones) Voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve lijkt Wall Street hoger te gaan openen. Futures voor de S&P 500 index noteerden aan het begin van de middag 0,1 procent hoger.

Door ABM Financial News geraadpleegde analisten gaan er van uit dat de rente met 25 basispunten zal worden verhoogd. Momenteel staat het belangrijkste tarief op 0,75 tot 1,00 procent.

"Iedereen rekent op een renteverhoging, maar wat er daarna gebeurt, is belangrijker", zei Mitul Patel van Janus Henderson. Volgens Patel lijkt de markt ervan uit te gaan dat dit voorlopig de laatste verhoging zal zijn, aangezien de inflatie tegenvalt.

Daarom is het inflatiecijfer over mei dat een uur voor opening van de handel verschijnt van belang. Tegelijkertijd verschijnen ook cijfers over de detailhandelsverkopen.

Het rentebesluit van de Federal Reserve met daarbij nieuwe economische ramingen wordt woensdagavond om acht uur bekendgemaakt. Voorzitter Janet Yellen begint een half uur later aan haar toelichting.

Olie noteerde in het rood voorafgaand aan het wekelijkse olierapport van half vijf van vanmiddag. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 45,91 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,0 procent goedkoper werd op 48,24 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1206. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1218 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1207 op de borden. 

Bedrijfsnieuws 

Autofabrikant Tesla steeg in de handel voorbeurs met 0,8 procent. Het aandeel sloot dinsdag bijna 5 hoger op een recordniveau van 375,95 dollar. 

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag hoger, waarbij de Dow Jones index een nieuwe recordstand bereikte van 21.328,47 punten. Dat betekende een winst van 0,4 procent. De S&P 500 index steeg 0,5 procent op 2.440,35 punten en de Nasdaq won 0,7 procent op 6.220,37 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.