BAM verwacht dat onderzoek naar instorting parkeergarage maanden duurt

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 17:19

Bouwer bestudeert of complex bij Eindhoven Airport moet worden herbouwd.

(ABM FN-Dow Jones) Het onderzoek van BAM Groep naar het gedeeltelijk instorten van de in aanbouw zijnde parkeergarage P1 op Eindhoven Airport duurt mogelijk enkele maanden. Dit zei de bouwer woensdag in een persbericht.

"Alle tien mogelijke scenario’s zijn nog in onderzoek. Het onderzoeksteam verwacht enkele maanden nodig te hebben om de (hoofd)oorzaak te kunnen vaststellen", aldus BAM, dat bekijkt of het complex in zijn geheel of gedeeltelijk opnieuw gebouwd moet worden. 

"De uiteindelijke besluitvorming hierover is mede afhankelijk van de conclusies van het onderzoeksteam en tevens van de medewerking en instemming van diverse betrokken partijen", zei de bouwer woensdag.

Op 27 mei bezweek een deel van de in aanbouw zijnde parkeergarage bij het Eindhovense vliegveld. Analist Dirk Verbiesen van KBC Securities berekende dat de opdracht een waarde voor BAM heeft van 10 miljoen tot 12 miljoen euro. Volgens de marktvorser zouden de totale kosten voor de bouwer in het slechtste geval uitkomen op omgerekend 0,04 euro per aandeel.

Op een verdeeld Damrak steeg het aandeel BAM Groep woensdag met 1,3 procent tot 4,92 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cisco Systems boekt licht lagere winst

Ook omzet omlaag.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

48 minuten geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

55 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BAM GROE... toevoegen aan uw watchlist 5,20 2,36% 0,12 5,08