Beursblik: Fed blijft op koers met renteverhogingen

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 20:55

Amerikaanse centrale bank lijkt zich niet af te late leiden door zwakke inflatiedata.

(ABM FN-Dow Jones) Zoals verwacht verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve woensdag de rente naar een bandbreedte van 1,00 tot 1,25 procent en kondigde het aan dat er dit jaar wordt gestart met het inkrimpen van de balans van 4,5 biljoen dollar.

"De Fed blijft op koers en als je alleen kijkt naar het rentebesluit en de nieuwe economische ramingen, dan zou je niet kunnen raden dat de kerninflatiecijfers nu al drie maanden op rij teleurstellen", zei econoom Harm Bandholz van UniCredit in een reactie. "Dit is alleen af te leiden uit de kleine kanttekening dat de inflatie op jaarbasis recent is gedaald en de neerwaartse aanpassing in de inflatieverwachting voor 2017", aldus de marktvorser. 

Econoom Leila Butt van Prudential Portfolio Management Group wees erop dat de aangekondigde inkrimping van de balans van de Fed in de toekomst wat ruimte biedt voor nieuwe monetaire verruiming, mochten de economische omstandigheden daar om vragen. 

De dollar wist na het rentebesluit te herstellen ten opzichte van de euro. Het muntpaar verhandelde op 1,1223, tegen 1,1272 voorafgaand aan de bekendmaking.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.