Beursblik: S&P verhoogt advies voor Aegon naar kopen

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 07:34

Koersdoel ongewijzigd.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft het advies voor Aegon verhoogd van Houden naar Kopen, met handhaving van het koersdoel op 5,00 euro, na de recente koersdaling. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport.

Sinds S&P zijn advies begin december vorig jaar verlaagde werd Aegon 14 procent minder waard. Deze hernieuwde somberheid is niet geheel misplaatst, gezien de matige financiële prestaties, maar op 40 procent van de boekwaarde en met een "aantrekkelijk" dividendrendement van 6 procent vindt analist Jit Hoong Chan het aandeel ondergewaardeerd.   

Weliswaar schommelt de waardering al een jaar of tien rond de helft van de boekwaarde, maar dit is veel lager dan momenteel bij sectorgenoten, die op 1,8 maal de boekwaarde worden getaxeerd. Daar staat tegenover dat het rendement op eigen vermogen van Aegon van 7 procent ongeveer de helft is van het sectorgemiddelde.

Het aandeel Aegon sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 4,57 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEGON toevoegen aan uw watchlist 4,38 -0,68% -0,03 4,41