Deutsche Boerse wil dubbelcijferige winstgroei

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 13:07

Omzet moet ook stijgen.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Boerse wil in de komende jaren meer winst behalen en daarvan ongeveer de helft uitkeren aan aandeelhouders. Dit bleek uit de doelstellingen die de beursuitbater woensdag bekendmaakte tijdens een beleggersdag.

De omzet van Deutsche Boerse zal tot en met 2019 met 5 tot 10 procent per jaar oplopen, maar de winst zelfs met 10 tot 15 procent per jaar. Het beursbedrijf zal streng op de kosten letten om dit te kunnen realiseren.

Groei moet komen van zowel overnames als op eigen kracht worden gerealiseerd.

Aandeelhouders kunnen van de nettowinst grofweg 50 procent terugzien in de vorm van een regulier dividend. Deutsche Boerse gaat bovendien voor 200 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen in de tweede helft van 2017. Verder zal het bedrijf de winst investeren in de beoogde groei.

In Frankfurt steeg het aandeel Deutsche Boerse 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

16 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

16 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

20 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

26 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.