Nederlandse economie blijft groeien

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 08:49

CPB ziet verder daling werkloosheid.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie blijft dit jaar en in in 2018 groeien, waarbij de werkloosheid verder zal dalen. Dit maakte het Centraal Planbureau woensdag bekend in zijn juniraming.

De economie groeit volgens het CPB in 2017 met 2,4 procenten in 2018 met 2,0 procent, "wat gunstig afsteekt tegen de gematigde structurele groei". Consumptieve uitgaven, investeringen en export zullen stijgen en dragen bij aan deze groei.

De stabiele groei van de economie zorgt volgens het planbureau voor extra werkgelegenheid. De werkloosheid daalt volgens het CPB in 2017 naar 4,9 procent en naar 4,7 procent volgend jaar.

Ook de overheidsfinanciën zijn gezond, met een overschot van 0,5 procent dit jaar en 0,7 procent in 2018. In combinatie met de economische groei zorgt dit voor een daling van de schuldquote naar 55 procent in 2018.

Het aantrekken van de economie laat zich nog niet in de volle breedte voelen. De contractlonen groeien met 1,7 procent in 2017 en 2,0 procent volgend jaar. Zij blijven achter bij de gunstige ontwikkelingen van de economische groei en werkgelegenheid, constateerde het CPB. Een mogelijke verklaring hiervoor is de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Ook de inflatie blijft achter en komt uit op 1,4 procent in beide jaren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.