TMG neemt kennis van openbaar bod Talpa

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 18:40

Mediaconcern herhaalt steun bod Mediahuis en VP Exploitatie.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft kennis genomen van het biedingsbericht door Talpa Holding. Dit meldde het mediaconcern woensdag nabeurs.

Talpa heeft dinsdag een openbaar bod uitgebracht op alle uitgegeven gewone aandelen TMG van 6,50 euro in contanten per aandeel, wat een premie vertegenwoordigt van 87 procent op de slotkoers op 13 december 2016 van 3,48 euro, de laatste dag voordat bekend werd dat TMG besprekingen voerde met het consortium van Mediahuis en VP Exploitatie over een overname.

TMG meldde woensdag dat de raad van commissarissen na eerste bestudering zijn aanbeveling en steun voor het bod van Mediahuis en VP Exploitatie handhaaft.

"Bij bestudering van het bod van Talpa heeft de raad van commissarissen moeten vaststellen dat het bod van Talpa niet wezenlijk veranderd is ten opzichte van eerdere indicatieve voorstellen van Talpa, en daarmee, zoals eerder aangegeven, niet realistisch is", meldde TMG in de reactie.

"In een gisteren gepubliceerd persbericht hebben Mediahuis en VP Exploitatie beide opnieuw bevestigd hun aandelen in TMG niet aan Talpa te zullen verkopen. Hierdoor zal Talpa niet ten minste 50 procent van de aandelen in TMG kunnen verkrijgen. Dit minimumpercentage is door Talpa als voorwaarde gesteld voor gestanddoening van het bod", voegde TMG toe.

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot woensdag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 6,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 6,20 -3,12% -0,20 6,40