TMG neemt kennis van openbaar bod Talpa

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 18:40

Mediaconcern herhaalt steun bod Mediahuis en VP Exploitatie.

(ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep heeft kennis genomen van het biedingsbericht door Talpa Holding. Dit meldde het mediaconcern woensdag nabeurs.

Talpa heeft dinsdag een openbaar bod uitgebracht op alle uitgegeven gewone aandelen TMG van 6,50 euro in contanten per aandeel, wat een premie vertegenwoordigt van 87 procent op de slotkoers op 13 december 2016 van 3,48 euro, de laatste dag voordat bekend werd dat TMG besprekingen voerde met het consortium van Mediahuis en VP Exploitatie over een overname.

TMG meldde woensdag dat de raad van commissarissen na eerste bestudering zijn aanbeveling en steun voor het bod van Mediahuis en VP Exploitatie handhaaft.

"Bij bestudering van het bod van Talpa heeft de raad van commissarissen moeten vaststellen dat het bod van Talpa niet wezenlijk veranderd is ten opzichte van eerdere indicatieve voorstellen van Talpa, en daarmee, zoals eerder aangegeven, niet realistisch is", meldde TMG in de reactie.

"In een gisteren gepubliceerd persbericht hebben Mediahuis en VP Exploitatie beide opnieuw bevestigd hun aandelen in TMG niet aan Talpa te zullen verkopen. Hierdoor zal Talpa niet ten minste 50 procent van de aandelen in TMG kunnen verkrijgen. Dit minimumpercentage is door Talpa als voorwaarde gesteld voor gestanddoening van het bod", voegde TMG toe.

Het aandeel Telegraaf Media Groep sloot woensdag op een rood Damrak 2,0 procent lager op 6,32 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TELEGRAA... toevoegen aan uw watchlist 5,71 0,00% 0,00 5,71