Topman Anbang moet teugels uit handen geven

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 08:40

Na recent gesprek met Chinese autoriteiten.

(ABM FN-Dow Jones) De voorzitter en CEO van Anbang Insurance Group, Wu Xiaohu, heeft zijn taken overgedragen om persoonlijke redenen, na recente berichten over mogelijke problemen met de Chinese autoriteiten.

Wu kan zijn taken tijdelijk niet uitvoeren en heeft ze overgedragen aan andere bestuurders, meldde het bedrijf in een verklaring van één regel die op dinsdag gedateerd was, zonder in te gaan op de verwachte duur van de situatie of andere details te geven. 

Het bedrijf functioneert normaal, volgens de verklaring van dinsdag. Het is onduidelijk hoe lang Wu afwezig zal zijn en het bedrijf liet niet meteen weten wie de leiding heeft overgenomen. 

De afgelopen maanden circuleerden geruchten in de Chinese media en onder analisten dat Wu en Anbang in problemen zouden kunnen zijn. Wu werd op zijn minst één keer onverwacht opgeroepen voor een gesprek met ambtenaren, meldde The Wall Street Journal eerder. 

Aandelen waarin Anbang aanzienlijke belangen heeft gingen woensdag onderuit op de beurs in Shanghai. China State Construction Engineering Corp, ontwikkelaar Gemdale Corp en Poly Real Estate Group verloren elk zo'n 3 procent in waarde. Analist Jacky Zhang van BOC International zei dat hij weinig risico ziet voor bredere besmetting in de markt, maar waarschuwde tegelijkertijd dat beleggers Anbang-gerelateerde aandelen en andere Chinese verzekeraars zouden moeten mijden.

Anbang is in het westen vooral bekend van een reeks miljardenovernames op het gebied van hotels en ander vastgoed in de Verenigde Staten, waaronder het Waldorf Astoria Hotel in New York. In Nederland kocht het bedrijf de verzekeraar Vivat. 

In China vernieuwde Anbang de verzekeringsindustrie met producten die leken op kortlopende, hoogrenderende spaardeposito's. De Chinese regering heeft de inmiddels zeer grote verzekeraar recent echter teruggefloten, omdat de beleggingsstrategieën van het bedrijf te riskant zouden zijn. Dit jaar is de stroom de buitenlandse overnames afgenomen en is het bedrijf in China aan het overstappen naar meer traditionele verzekeringsproducten. 

De verzekeringssector kwam eind vorig jaar in het vizier van Chinese toezichthouders nadat zij grote belangen namen in banken en andere beursgenoteerde bedrijven. De voorzitter van de levensverzekeraar Foresea, Yao Zhenhu, werd in februari voor een decennium uit de sector verbannen. In april kondigde de anti-corruptie-agentschap van de Communistische Partij een onderzoek aan naar de voorzitter van de Chinese toezichtscommissie voor het verzekeringswezen, Xiang Junbo. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SNS REAAL toevoegen aan uw watchlist 0,84 -3,45% -0,03 0,84