Valuta: eventuele renteverhoging Fed al ingeprijsd

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 09:31

Pond kan verder aansterken bij goede werkgelegenheidscijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De financiële markten zijn in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve op woensdagavond, waardoor het relatief rustig is op de valutamarkten.

 "De verwachte renteverhoging is al ingeprijsd in de koers van de dollar", aldus valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO. "Hoe de dollar zich verder zal ontwikkelen zal afhangen van de monetaire besluiten die de Fed in de komende maanden en dan met name in september zal nemen", voegde zij toe.

De valutaspecialist wees er verder op dat deze week niet alleen de Amerikaanse Fed een rentebesluit neemt, maar dat ook de rentebesluiten van de centrale banken van Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Japan van invloed kunnen zijn op de wisselkoersverhoudingen. "Ik verwacht overigens dat ze alle drie het beleid ongewijzigd zullen laten", aldus Boele.

De valutaspecialist merkte verder op dat het Britse pond, ondanks alle onzekerheden na de verkiezingen en in de aanloop naar de Brexit-onderhandelingen, "zich redelijk staande houdt". "De sterling zou later vandaag nog wat kunnen aansterken als de werkgelegenheidscijfers meevallen" , voegde zij toe. Om half elf maakt het Britse bureau voor de statistiek de cijfers over de arbeidsmarkt bekend.

Woensdag noteerde het pond ten opzichte van de euro op 1,1396 en de euro/dollar op 1,1218. De dollar noteerde ten opzichte van de yen op 110,10 en de dollar/Zwitserse frank deed 0,9682.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.